V Bosne našli ďalší masový hrob so stovkami častí ľudských tiel

NETKY.SK • 30 Október 2015, 09:58 • 2 min
V Bosne našli ďalší masový hrob so stovkami častí ľudských tiel

SARAJEVO - Masový hrob s viac ako 622 časťami ľudských tiel a dvoma kompletnými telami našli v časti Jakarina Kosa bosnianskeho mesta Prijedor. Informovali o tom noviny Oslobodjenje s odvolaním sa na hovorkyňu tamojšieho inštitútu pre nezvestné osoby s tým, že práce v lokalite by sa mali ukončiť v piatok.

slovakia

left justify in out

Obete bosnianskosrbských síl z roku 1992, ktorých presný počet určí až analýza DNA, by sa mali pochádzať z radov bosnianskej moslimskej i chorvátskej komunity.

 

Podľa skorších informácií médií by mohlo ísť o sekundárny masový hrob, do ktorého premiestnili telá obetí násilia z doteraz najväčšieho objaveného masového hrobu v obci Tomašica. Práve v ňom sa v roku 2013 našli telesné pozostatky 435 obetí.

 

V opustenej niekdajšej bani v Jakarinej Kose už v roku 2001 našli mŕtve telá 373 ľudí, z ktorých sa doteraz podarilo identifikovať 311.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies