V bolívijskej osade vysoko v Andách zomrel muž: Mal údajne 123 rokov!

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 06:39 • 2 min
V bolívijskej osade vysoko v Andách zomrel muž: Mal údajne 123 rokov!

LA PAZ - V bolívijskej osade neďaleko jazera Titicaca zomrel v pondelok večer údajne najstarší človek na svete. Bol ním príslušník pôvodného indiánskeho kmeňa Aymarov Carmelo Flores, ktorý o sebe tvrdil, že má 123 rokov, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Na Floresovom preukaze totožnosti bol skutočne dátum narodenia 16. júla 1890, avšak Bolívia začala vydávať oficiálne rodné listy až v roku 1940, takže úrady nikdy nemohli Floresov vek ani potvrdiť, ani vyvrátiť.
      

"Zomrel včera o deviatej večer," povedal v utorok Floresov takmer 70-ročný syn Cecilio. "Už sa nevládal postaviť, mal opuchnuté nohy. Lekári mi povedali, že tak to už pri cukrovke býva." 
      

Flores žil v dedine Frasquia, ktorá leží v nadmorskej výške 4000 metrov, a svoju dlhovekosť pripisoval konzumácii semien mrlíka čílskeho a húb, ako aj neprestajnému prežúvaniu listov koky. 
      

Podľa Guinnessovej knihy svetových rekordov najstaršou žijúcou osobou na svete na základe rodného listu je 116-ročná Japonka Misao Okawaová. Najvyšším overeným vekom bolo 122 rokov a 164 dní - toľko sa dožila francúzska občianka Jeanne Calmentová, ktorá zomrela v roku 1997.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies