V Bolívii sa zrútilo lietadlo: Osem ľudí prežilo, deväť utrpelo zranenia

NETKY.SK • 4 November 2013, 09:42 • 2 min
V Bolívii sa zrútilo lietadlo: Osem ľudí prežilo, deväť utrpelo zranenia

LA PAZ - Lietadlo bolívijskej leteckej spoločnosti Aerocon s 18 ľuďmi na palube havarovalo v nedeľu počas pristávania za zlého počasia na letisku v meste Riberalta v Amazonskom pralese a po havárii explodovalo.

slovakia

left justify in out

O život prišli ôsmi cestujúci a deviati ľudia utrpeli zranenia, z toho dvaja vážne, citovala agentúra Reuters riaditeľa riberaltskej nemocnice, Josého Luisa Pereiru. "Bolo tam 16 cestujúcich a dvaja piloti, desať ich prežilo a osem zomrelo," povedal pre agentúru Reuters. "Prvý a druhý pilot sú v najvážnejšom stave.... Sedem tiel je tak zhorených, že ich nedokážeme identifikovať."

Na snímke, ktorú zverejnila webová stránka novín La Razon, vidno na tráve trosky turbovrtuľového lietadla, z ktorých stúpa dym. Tridsaťmiestne lietadlo havarovalo za silného dažďa na severe andskej krajiny, pri hraniciach s Brazíliou. Išlo o miestny let.

Bolívijský prezident Evo Morales vyjadril sústrasť rodinám obetí a oznámil, že havária bude dôkladne vyšetrená a "na spoločnosť uvalené drastické sankcie".

Je to už štvrtá nehoda leteckej spoločnosti Aerocon od roku 2012.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies