V Bojnickej nemocnici získali vďaka fondom 135 nových postelí

NETKY.SK • 1 August 2023, 16:00 • 2 min
V Bojnickej nemocnici získali vďaka fondom 135 nových postelí

Bojnice-Zdravotnícke zariadenie v Trenčianskom kraji poskytne pacientom vyšší komfort

slovakia

left justify in out

Zdravotníctvo je u nás dlhodobo diskutovanou témou. Chýba zdravotnícky personál. Kríza je v oblasti pediatrie a kompetentní hľadajú riešenia aj v otázke pohotovostnej služby. Slovenské nemocnice sú väčšinou staršieho dáta výstavby a tak často potrebujú okamžité rozsiahlejšie renovácie. Chýba i vybavenie zariadení, poskytujúcich služby pacientom. Niektorým sa darí modernizovať aj v čase ekonomickej krízy.

 

Na všetky opravy a zvýšenie pobytu pacientov sú potrebné investície. Zdravotnícke zariadenia môžu na rekonštrukcie a modernizácie svojich objektov získať štátne dotácie alebo aj finančné príspevky z iných zdrojov. V bojnickej nemocnici takto získali vyše stovku postelí.

 

Nemocnica s poliklinikou (NsP) Prievidza so sídlom v Bojniciach má k dispozícii 135 nových polohovateľných postelí. Lôžka zakúpila z fondov Európskej únie (EÚ), zvýšia komfort pre pacientov i zdravotnícky personál. Nemocnica o tom informovala na svojom webe.

 "Nové lôžka umožňujú pomocou elektromotorov manipuláciu s pacientmi, a tak výrazne znížia fyzickú námahu sestier. Postele sú komfortnejšie pre pacientov, pomáhajú znižovať výskyt preležaním a zvyšujú celkovú bezpečnosť pacientov," priblížili z NsP. Postele umiestnilo zdravotnícke zariadenie na oddelenia dlhodobo chorých, pľúcnych chorôb, neurologické, interné, kožné a psychiatrické.


Dovedna 75 lôžok je určených pre pacientov, ktorí vyžadujú intenzívnu starostlivosť. Nákup lôžok financovala NsP z Integrovaného regionálneho operačného programu v rámci projektu Podpora opatrení na zmiernenie dosahov COVID-19 v NsP Prievidza so sídlom v Bojniciach. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies