V Berlíne zadržali Tunisana, ktorý mal byť v kontakte s vrahom Amrim

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:44 • 2 min
V Berlíne zadržali Tunisana, ktorý mal byť v kontakte s vrahom Amrim

HAMBURG - Jedna osoba bola predbežne zadržaná v rámci pátrania po potenciálnych podporovateľoch Tunisana Anisa Amriho, pravdepodobného útočníka z vianočného trhu v Berlíne. Informoval o tom dnes na svojej stránke nemecký spravodajský týždenník Der Spiegel s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podozrivým je 40-ročný Tunisan, ktorý žije v Berlíne. Zadržaný bol dnes ráno príslušníkmi Spolkového kriminálneho úradu (BKA) po prehliadke jeho obytných a obchodných priestorov v štvrti Tempelhof.

Zadržanie podozrivého neskôr potvrdila pre agentúru DPA Spolková prokuratúra v Karlsruhe.

Vyšetrovatelia mali prísť na jeho stopu pri vyhodnocovaní komunikačných údajov, ktoré súviseli s Amrim. Jedným zo zdrojov údajov bol aj mobilný telefón nájdený v kamióne, ktorý 19. decembra zdemoloval časť vianočného trhu v Berlíne a za jeho volantom mal sedieť Amri.

V súčasnej dobe spolková prokuratúra skúma, či požiada o vydanie zatykača na tohto Tunisana.

Pri útoku v Berlíne zahynulo 12 ľudí a vyše 50 utrpelo zranenia. Amri zahynul v piatok večer v prestrelke s políciou na predmestí Milána.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies