V Berlíne preverujú ženu s podozrením na ebolu, prvé vyšetrenia ju nepotvrdili

NETKY.SK • 19 August 2014, 19:27 • 2 min
V Berlíne preverujú ženu s podozrením na ebolu, prvé vyšetrenia ju nepotvrdili

BERLÍN - V nemeckom Berlíne dnes hospitalizovali ženu s prvotným podozrením na nákazu ebolou.

slovakia

left justify in out

Prvé vyšetrenia však túto možnosť predbežne vylúčili s tým, že pacientka pravdepodobne trpí infekciou brušnej dutiny. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na nemocnicu Charité, v ktorej sa pacientka lieči.  
     

Ženu s vysokou horúčkou a ďalšími symptómami, ktoré by mohli nasvedčovať na prítomnosť eboly, odviezli z úradu práce v berlínskej štvrti Pankow. Celý objekt následne preventívne uzavreli policajné kordóny. 
     

Podľa správ nemeckých médií išlo o ženu afrického pôvodu. Berlínska nemocnica ale zdôraznila, že pacientka, ktorej totožnosť nebola zverejnená, nenavštívila epidemickú oblasť západnej Afriky.
     

"Experti v Charité momentálne nepovažujú tento prípad za ebolu," uviedla vo vyhlásení hovorkyňa nemocnice. Definitívna diagnóza však bude podľa nej známa až po vyhodnotení krvných testov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies