V Berlíne bodal nožom Sýrčan. Keď ho chytili, tváril sa, že nevie, čo robí...

NETKY.SK • 3 Január 2018, 14:20 • 2 min
V Berlíne bodal nožom Sýrčan. Keď ho chytili, tváril sa, že nevie, čo robí...

Sivestrovský útok nožom v berlínskom Schönebergu môže mať islamské pozadie. Jeho obeťami totiž boli len Nemci. Keďže páchateľ útočil sám, hovorí sa o tom, že je duševne chorý. Kritici tvrdia, že štát sa takto snaží bagatelizovať nebezpečenstvo zo strany osamelých islamských vlkov a chlácholiť verejnosť.

slovakia

left justify in out

Páchateľom bol dvadsaťtriročný Ahmad Al-H. zo Sýrie. Na stanici metra Bayerischer Platz napádal udí, ktorých považoval za neveriacich, píše server Stredoevropan.cz. Najprv sa spýtal 50-ročného muža, či je Turek. Ten to odmietol a povedal, že sa považuje za Nemca. Sýrčan ho vzápätí napadol a muž to odniesol menším zranením. Potom napadol i ďalších ľudí vrátane ženy s malým dieťaťom, všetko Nemcov, informuje Tagesspiegel.

 

Keď na miesto dorazila polícia, Sýrčan sa im údajne zdal zmätený, a tak ho previezli na psychiatrickú kliniku, kde ho vyšetrili. Následne ho umiestnili do cely.

 

Polícia v tlačovej správe uviedla, že útok mohol mať politické zázemie a že je to jedna z vyšetrovacích verzií. Na otázku médií odpovedala, že sa nedá vylúčiť islamské pozadie, ale že je pravdepodobnejšie, že ide o psychicky narušeného muža. Sýrčan je polícii známy už z minulosti po niekoľkých bitkách, do ktorých sa zapojil.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies