V Belgicku zadržali už aj tretieho podozrivého z útoku na Židovské múzeum

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:47 • 2 min
V Belgicku zadržali už aj tretieho podozrivého z útoku na Židovské múzeum

BRUSEL - Belgická polícia v rámci pokračujúceho vyšetrovania útoku v Židovskom múzeu v Bruseli z 24. mája 2014, pri ktorom zahynuli štyria ľudia, zatkla v poradí už tretieho podozrivého. Uviedla dnes tlačová agentúra Belga.

slovakia

left justify in out

K zadržaniu tretieho podozrivého komplica došlo už začiatkom júla, uviedla Belga s odvolaním sa na "dobre informované" zdroje z prostredia vyšetrovateľov. Federálna prokuratúra túto informáciu potvrdila so spresnením, že zadržaná osoba nie je muž, ktorého štyri dni po útoku v múzeu natočila priemyselná kamera v spoločnosti Mehdiho Nemmoucheho na bulvári Alberta II v blízkosti železničnej a autobusovej stanice Gare du Nord. Táto osoba pre prokuratúru zostáva stále záhadná, rovnako ako aj jej väzby so zadržaným Nemmouchom.

 

Nemmouche je hlavný podozrivý zo spáchania atentátu, ktorého francúzske úrady vydali na stíhanie do Belgicka.

Tretí zadržaný muž, vyšetrujúcimi orgánmi označený ako A., je 25-ročný občan Francúzska pôvodom z Marseille. Do Marseille smeroval aj Nemmouche po spáchaní atentátu. Úrady zatiaľ neprezradili akú úlohu zohral pri príprave atentátu, agentúra Belga však uviedla, že zadržaný bol v priamom kontakte s Nemmouchom, aj keď povaha týchto kontaktov nie je známa.

 

Rovnako nie je zatiaľ jasné, či A. udržiaval vzťahy aj s Nacerom Bendrerom, druhým podozrivým v tomto prípade, a ktorého belgické úrady zadržiavajú od februára tohto roka. Úrad federálneho prokurátora médiám potvrdil, že podozrivý A. bol začiatkom júla vydaný do Belgicka na základe európskeho zatykača, a bol obvinený ako autor, spoluautor alebo komplic teroristického útoku v Židovskom múzeu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies