V balkánskom derby deľba bodov, Chorváti skončia najhoršie druhí

NETKY.SK • 7 September 2013, 13:13 • 2 min
V balkánskom derby deľba bodov, Chorváti skončia najhoršie druhí

BELEHRAD - Chorvátsko má po ôsmich zápasoch A-skupiny na konte 17 bodov a druhú priečku v tabuľke mu už nikto nevezme.

slovakia

left justify in out

Chorvátska futbalová reprezentácia remizovala v piatkovom kvalifikačnom stretnutí MS na trávniku úhlavného balkánskeho rivala Srbska 1:1. Zverenci Igora Štimaca potvrdili ziskom bodu umiestnenie na druhej priečke v tabuľke, ktorú im do konca kvalifikácie už nikto nevezme. Na prvé Belgicko však strácajú už 5 bodov a 11. októbra ho privítajú na domácej pôde.

Po bezgólovom prvom polčase dostal Chorvátov do vedenia kanonier Bayernu Mníchov Mario Mandžukič, ktorý otvoril skóre stretnutia v 53. minúte. Hosťom to však na tri body nestačilo, keď v dramatickom závere vyrovnal domáci útočník Aleksandar Mitrovič. "Sme trochu sklamaní, pretože sme v ťažkom zápase vyhrávali a neskôr sme mali možnosť hrať chvíľu o jedného hráča navyše. Nezvládli sme to," citovala agentúra Reuters slová trénera Chorvátska Igora Štimaca.

Podľa domáceho trénera Sinišu Mihajloviča si Srbsko nielen v zápase proti Chorvátsku, ale aj v celej kvalifikácii vybralo daň za mladícku neskúsenosť, s ktorou bola spojená aj menšia dávka šťastia. "V tomto stretnutí sme absolvovali maturitnú skúšku. Tá nám ukázala, že máme svetlú budúcnosť s týmto mladým tímom. Chorvátsko odhalilo všetky naše nedostatky, som však rád, že sme hrali a bojovali až do konečného hvizdu," uviedol Mihajlovič. 

Stretnutie dvoch veľkých rivalov sledovalo priamo na štadióne v Belehrade 40.000 divákov. Domáci fanúšikovia sa v závere stretnutia neukontrolovali a chorvátskych fanúšikov slovne urážali a začali do ich sektora hádzať svetlice a petardy. V 80. minúte navyše hádzali predmety aj po Simuničovi, ktorý videl červenú kartu. Obranca Dinama Záhreb nechcel incident riešiť. "Nevenovali sme príliš veľkú pozornosť tomu, čo sa deje v sektoroch, keďže rovnako nepríjemne sa správajú aj chorvátski fanúšikovia," dodal Simunič.

Chorvátsko má po ôsmich zápasoch A-skupiny na konte 17 bodov a druhú priečku v tabuľke mu už nikto nevezme. Zverenci Igora Štimaca však môžu pomýšľať aj na zisk prvého miesta a priamy postup na svetový šampionát. Na Belgicko síce strácajú 5 bodov, ale čaká ich ešte domáci zápas proti lídrovi skupiny, následne však budú musieť Chorváti čakať na ešte jedno belgické zaváhanie. Srbi sú na tretej priečke s ôsmimi bodmi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies