Policajti plánovali raziu na marihuanovú plantáž, no objavili bitcoinovú baňu

NETKY.SK • 30 Máj 2021, 09:14 • 2 min
Policajti plánovali raziu na marihuanovú plantáž, no objavili bitcoinovú baňu

WEST MIDLANDS - Britskí policajti počas razie zameranej na odhalenie interiérovej marihuanovej plantáže natrafili na nelegálnu bitcoinovú baňu.

slovakia

left justify in out

Polícia si myslela, že za nelegálnym odberom elektrickej energie je nelegálna marihuanová plantáž. Počas razie však objavili nelegálnu bitcoinovú baňu. Jej vlastníci načierno odoberali elektrickú energiu v hodnote tisícok libier.

 

img

Takzvaná ťažba bitcoinu vychádza zo zložitých výpočtov, ktoré sú mimoriadne náročné na počítačový hardvér. Pri tvorbe meny a overovaní transakcií sa tak ročne minie zhruba 121,36 terawatthodín (TWh) elektriny. To je viac ako 121 TWh za rok, ktoré pripadajú na celú juhoamerickú Argentínu.

 

img

Polícia v grófstve West Midlands dostala upozornenie na možnú existenciu marihuanovej plantáže v priemyselnom areáli. Dron počas prieskumného letu zachytil značný zdroj tepla, čo príslušníci polície pripísali ohrievačom, aké sa používajú na podporu rastu rastliniek konopy.

 

img

Napokon však polícia objavila približne 100 navzájom poprepájaných počítačov s ventilátormi. Ťažba bitcoinov a iných kryptomien nie je v Spojenom kráľovstve zakázaná, no polícia uviedla, že prevádzkovatelia bitcoinovej bane budú čeliť vyšetrovaniu pre neoprávnený odber elektriny.

Mohlo by vás zaujímať: Hodnota bitcoinu sa za jeden deň prepadla o 30 percent. Môže za to Elon Musk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies