V Bahrajne popravili troch mužov za útok na policajtov

NETKY.SK • 15 Január 2017, 09:44 • 2 min
V Bahrajne popravili troch mužov za útok na policajtov

DUBAJ/KÁHIRA - V Bahrajne popravili dnes zastrelením troch mužov odsúdených za útok na policajtov z roku 2014, informovali miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Išlo o prvé popravy v krajine od roku 2010. Súd v roku 2015 uznal trojicu šiitov za vinnú zo spáchania bombového útoku, pri ktorom zahynuli dvaja bahrajnskí policajti a ich kolega zo Spojených arabských emirátov. Súd potvrdil rozsudky smrti minulý týždeň.

Bahrajn je malá monarchia v Perzskom zálive, kde má svoju základňu 5. flotila amerického námorníctva. Od roku 2011 došlo v krajine k nárastu násilností a masových protestov vedených šiitskou moslimskou väčšinou požadujúcou od sunnitskej vládnucej rodiny širšie reformy.

Protesty inšpirované povstaniami tzv. arabskej jari boli potlačené s pomocou regionálnych sunnitských mocností vrátane Saudskej Arábie.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies