Krásna správa pre fanúšikov slovenského hokeja!

NETKY.SK • 13 Júl 2022, 21:53 • 2 min
Krásna správa pre fanúšikov slovenského hokeja!

MONTREAL - Jednotka tohtoročného draftu nováčikov do zámorskej hokejovej NHL slovenský útočník Juraj Slafkovský podpísal nováčikovskú zmluvu na tri roky s klubom Montreal Canadiens.

slovakia

left justify in out

Osemnásťročný košický rodák "ukrojí" z platového stropu Habs 950-tisíc dolárov, pričom jeho plat bude 855-tisíc USD ročne a na bonusoch môže získať až 3,5 milióna za sezónu. Slafkovského si Canadiens vybrali pred necelým týždňom v drafte, ktorý hostila práve montrealská hala Bell Centre. Očakáva sa, že slovenský mladík vstúpi do profiligy už v úvode ročníka 2022/2023 v prvom tíme.

 

Viac o drafte tu: Mladí hokejisti hviezdami draftu nováčikov NHL, Slafkovský a Nemec to dokázali!

 

img

 

Pre talentovaného Slafkovského, to  bude prvá sezóna v zámorí. Ročník 2021/2022 odohral vo fínskom klube TPS Turku. Zaujal najmä na reprezentačnej scéne, keď bol na ZOH v Pekingu so 7 gólmi najlepší strelec, najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča olympiády. Zároveň pomohol Slovensku k historickým bronzovým medailám. Na MS vo Fínsku nazbieral deväť kanadských bodov a bol najproduktívnejší hráč slovenského tímu.

 

Prečítajte si aj: https://www.netky.sk/clanok/antony-blinken-rusi-porusuju-zenevsku-konvenciu-a-musia-byt-potrestani



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies