V atómovej elektrárni Fukušima daiiči zaznamenali poruchu

NETKY.SK • 20 Marec 2013, 11:11 • 2 min
V atómovej elektrárni Fukušima daiiči zaznamenali poruchu

TOKIO - Prevádzková porucha, ktorá sa v pondelok v noci vyskytla v japonskej atómovej elektrárni Fukušima daiiči, poškodenej vlnou cunami v roku 2011, spôsobila, že tri palivové zásobníky niekoľko hodín zostali bez chladiacej vody. Dnes o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne zdroje.

slovakia

left justify in out

Prevádzkovateľ elektrárne, spoločnosť Tokyo Electric Power Company (TEPCO), uviedla, že v riadiacom centre zaznamenali iba poruchu krátkodobého charakteru, avšak jej následky pretrvávali v troch zo siedmich palivových zásobníkov ešte niekoľko hodín. Problémy sa pritom týkali aj zásobníka, ktorý narába s rádioaktívnou vodou.

TEPCO ďalej uviedla, že reaktory nie sú poškodené a v celkovom fungovaní elektrárne sa nezistili žiadne odchýlky. Podľa hovorcu spoločnosti príčiny poruchy môže určiť rýchle obnovenie energie chladiaceho systému. Jadrové palivo uskladnené v zásobníkoch nebude ohrozené najmenej ďalšie štyri dni, dodal.

Energetický a chladiaci systém elektrárne poškodilo zemetrasenie spojené s vlnou cunami 11. marca v roku 2011, čo spôsobilo následné roztavenie jadier troch reaktorov a prehriatie palivových zásobníkov. Elektráreň v súčasnosti využíva provizórne systémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies