V Amerike útočil tínedžer, ktorý sa inšpiroval moslimskou vierou

NETKY.SK • 19 Marec 2018, 08:49 • 2 min
V Amerike útočil tínedžer, ktorý sa inšpiroval moslimskou vierou

FLORIDA – V slnečnom americkom štáte vyčíňal mladík Carey Johnson, ktorému poplietlo hlavu moslimské náboženstvo. V jedno skoré ráno sa prebral a rozhodol útočiť. Informáciu priniesol Breitbart.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesol portál Breitbart. Na Floride v Palm Beach Gardens zabíjal iba 17-ročný mladík Johnson. Jeho obeťou sa stal iba 13-ročný chlapec Jovanni Brand, jeho matka Elaine Simonová a brat Danea Bancroft útok prežili. Johnson na rodinu zaútočil nožom. Jovanni podľahol bodným zraneniam, jeho matka a brat mali viac šťastia. Polícia informovala, že Johnson prespával u svojho kamaráta v bytovom dome, kde žila aj spomínaná rodina.

 

img

Útočník Carey Johnson

 

V jedno skoré ráno sa rozhodol, že vykoná vraždu v mene Alaha a zaútočil nič netušiacu spiacu rodinu. „Johnson o 4.00 ráno zistil, že všetci ostatní v dome už spia,“ uviedla policajtka Jennifer Brashearová v písomnom vyhlásení. „V tom čase sa Johnson rozhodol zabiť Elaine, Danea a Jovanniho,“ dodala policajtka. Informoval portál hlavnespravy.sk.

 

„Elaine začula niečo, v čo verila, že je Jovanniho stonanie a vyšla na poschodie, kde ju Johnson dobodal niekoľkokrát,“ informovala Brashearová. Krátko po útoku ho polícia zatkla a Johnson sa pri výsluchu k ohavnému činu priznal. Na otázku, čo ho viedlo k takémuto ohavnému činu uviedol, že mladý Jovanni obdivoval celebrity ako by boli bohovia, čo uráža moslimskú vieru. Brancoftovi sa chcel pomstiť, pretože sa mu vysmieval z jeho viery.

 

„Johnson sa v jeho vyhlásení priznal, že dobodal svoje obete kvôli jeho moslimskej viere,“ píše Brashearová. Údajne si pred útokom prečítal Korán, ktorý mu dodal odvahu zaútočiť.

 

17-ročný Carey Johnson sa momentálne nachádza vo väzbe, kde čaká na rozhodnutie sudcu, či bude súdený ako dospelý alebo ako maloletý.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies