V americkom Austine sa začal interaktívny festival zameraný na silu kreativity. Témou bude aj umelá inteligencia či prieskum vesmíru

NETKY.SK • 12 Marec 2024, 15:00 • 2 min
V americkom Austine sa začal interaktívny festival zameraný na silu kreativity. Témou bude aj umelá inteligencia či prieskum vesmíru

South by Southwest, každoročný interaktívny festival, ktorý zahŕňa nové technológie a tendencie, filmové svetové premiéry, individuálnu hudbu a rozšírenú realitu, sa v piatok 8. marca presunul do Austinu, hlavného mesta amerického štátu Texas.

slovakia

left justify in out

"South by Southwest (SXSW) má čo ponúknuť tým, že ide mimo svojich komfortných zón," povedal vo svojom uvítacom príhovore Hugh Forrest, spoluprezident a programový riaditeľ SXSW. "Veríme, že sila masovej kreativity sa výrazne zosilní, keď sa kreatívni ľudia z rôznych odvetví navzájom spoja," dodal.

Na nabitej konferencii SXSW s viac ako 400 zasadnutiami sú tento rok aktuálne témy z oblasti umelej inteligencie (AI), prieskumu vesmíru, nových trendov v zdravotníctve a mobility. Počas úvodného zasadnutia prečítala laureátka poézie USA Ada Limónová svoju báseň, ktorá bola vybraná ako inšpiratívne posolstvo vyslané do hlbín vesmíru vesmírnou loďou NASA Europa Clipper, ktorej štart je naplánovaný na október tohto roku.

Na deväťdňovej slávnosti sa o svoje vízie špičkových technológií v oblasti umelej inteligencie a výpočtovej techniky a o budúce výzvy, ktorým čelia, podelia okrem iných aj generálna riaditeľka spoločnosti AMD Lisa Su, šéf spoločnosti ChatGPT Peter Deng a zakladateľ spoločnosti Dell Technologies Michael Dell.

"Teším sa, že si tu môžem vypočuť rôzne prednášky. Osobne sa zaujímam o zdravotníctvo a technológie," povedal Robert Villarreal, návštevník festivalu.

"Chceme pochopiť nové trendy. Chceme pochopiť vplyv umelej inteligencie v rôznych odvetviach a získať nové poznatky o rôznych veciach," povedala Juanita Lodriguecová, návštevníčka z Európy so svojimi priateľmi. "Očakávame, že naše mysle budú tento rok opäť prúdiť von."

História každoročného festivalu siaha až do roku 1987. Okolo roku 2000 sa SXSW začal viac zameriavať na nové technológie a získal si povesť "živnej pôdy" nových nápadov a kreatívnych technológií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj/Foto: Xinhua News Agency
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies