V americkej Oklahome popravili muža za zabitie ženy spred 28 rokov

NETKY.SK • 21 Júl 2023, 10:45 • 2 min
V americkej Oklahome popravili muža za zabitie ženy spred 28 rokov

Oklahoma City 20. júla (TASR) - V americkom štáte Oklahoma vo štvrtok popravili 51-ročného Jemaina Cannona za to, že v roku 1995 mäsiarskym nožom usmrtil ženu, s ktorou žil.

slovakia

left justify in out

Cannonovi smrtiacu injekciu podali vo štvrtok ráno v štátnej väznici v meste McAlester. Lekári skonštatovali smrť o 10.13 h miestneho času (17.13 SELČ). Tento muž bol odsúdený na smrť za zabitie 20-ročnej Sharondy Clarkovej, matky dvoch detí. Cannon s ňou žil v jej byte v meste Tusla v Oklahome po tom, ako ušiel z väzenského zariadenia. Tam si odpykával 15-ročný trest za násilný útok voči inej žene.

Cannon minulý mesiac na pojednávaní uviedol, že Clarkovú zabil v sebaobrane. Jeho advokáti tvrdili, že právnici počas procesu a odvolacieho konania nepredložili účinné dôkazy, ktoré by jeho tvrdenia o sebaobrane podporili. Súd vtedy zamietol udelenie milosti pomerom hlasov tri ku dvom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR / AP
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies