V Afganistane zabili amerického generála Harolda Greena

NETKY.SK • 6 August 2014, 07:43 • 2 min
V Afganistane zabili amerického generála Harolda Greena

KÁBUL - Dôstojníkom americkej armády, ktorého včera zabili v Afganistane, bol generálmajor Harold Greene. S odvolaním sa na amerického predstaviteľa o tom informovala agentúra AP, podľa ktorej ide o najvyššie postaveného dôstojníka USA zabitého počas boja od roku 1970.

slovakia

left justify in out

Greene bol zástupcom veliteľa mnohonárodnej jednotky, ktorá má za úlohu výcvik afganských bezpečnostných síl pred odchodom bojových zahraničných síl z krajiny do konca tohto roka.

 

Ministerstvo obrany USA predtým potvrdilo, že pri dnešnej streľbe na vojenskej akadémií v Afganistane zahynul americký generál, jeho meno ani presnú hodnosť však nezverejnilo.

 

K útoku došlo na Britániou prevádzkovanej afganskej vojenskej akadémii na základni Camp Qargha neďaleko Kábulu. Muž oblečený v afganskej vojenskej uniforme začal strieľať na skupinu koaličných dôstojníkov a vojakov, ktorí prišli na zvyčajnú návštevu komplexu.

 

Skôr, než bol útočník zlikvidovaný, zabil amerického generála a zranil ďalších asi 15 osôb vrátane nemeckého generála a dvoch afganských generálov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies