V 2. kole ťahák majstra s vicemajstrom, nováčik s "Ružou" o prvé body

NETKY.SK • 22 Júl 2011, 08:00 • 2 min
V 2. kole ťahák majstra s vicemajstrom, nováčik s "Ružou" o prvé body

V 2. kole ťahák majstra s vicemajstrom, nováčik s "Ružou" o prvé body

slovakia

left justify in out

img

Šlágrom 2. kola futbalovej Corgoň ligy 2011/2012 bude súboj úradujúceho šampióna Slovana Bratislava s vicemajstrom z uplynulej sezóny FK Senica. Zápas na Pasienkoch má úvodný výkop v sobotu 23. júla o 20.00 h. "Belasí" majú v nohách ťažký zápas v Kazachstane, v ktorom v utorok večer cez Tobol Kostanaj spečatili postup do 3. predkola Ligy majstrov. Záhoráci si spestrili program prípravným zápas s Vrbovým, ktoré zdolali 3:0.
      Oba tímy v prvom kole dlhodobej súťaže nezaváhali a pripísali si na konto tri body. "Stále máme v hlavách domácu prehru so Slovanom z minulej sezóny, ktorá dala súperovi majstrovské tromfy do rúk. Nejdeme na Pasienky brániť, chceme sa pobiť o dobrý výsledok a radi by sme domov priviezli aspoň bodík. Slovan sa v lete posilnil, okrem Šeba má vo svojom strede viacero veľmi kvalitných hráčov, ale aj my máme svoju silu," povedal TASR útočník Juraj Piroska.
      Slovanu ešte zrejme budú chýbať zranení obrancovia Hrdlička a Pauschek, no na pravom kraji obrany sa začína hlásiť o slovo Erik Čikoš, ktorý v Kostanaji zasiahol v závere do hry. Topánka však tlačí majstra v útoku, kde sa k vlaňajšiemu kráľovi strelcov Filipovi Šebovi nevie nik pridať a strieľanie gólov tak z hráčov z ofenzívy leží viac-menej len na pleciach "Šebogóla". "Čakal som, že Senica aj naďalej bude predvádzať kvalitný futbal. Počas celej uplynulej sezóny potvrdzovala, že futbal tam robia dobre a zaslúžene si vybojovala druhú priečku v tabuľke. Aj keď niektorí futbalisti jej káder opustili, do mužstva prišli typologicky rovnaké posily. Ako príklad by som uviedol Kroupu, ktorý má zaplátať dieru po strelcovi Smetanovi. Myslím si, že ich štýl hry sa nezmení a budú rovnako nebezpeční ako v minulej sezóne," citovala webstránka Slovana stopéra Martina Dobrotku, ktorý pokračoval: "Určite sa budú chcieť na nás vytiahnuť. Proti sebe nastúpia mužstvá, ktoré skončili na prvých dvoch miestach. Verím, že tomuto zápasu nebude chýbať náboj. Myslím si, že obidva tímy budú mať chuť zvíťaziť, ale zase o nejakej pomste by som nehovoril. Samozrejme, chceme zvíťaziť v každom zápase a inak to nebude ani teraz. Ak chceme byť úspešní, mali by sme ísť do stretnutia s tým, že Senicu treba zdolať."
      Sympatický dojem zanechal pred týždňom na Pasienkoch v súboji so Slovanom nováčik AS Trenčín. Napriek prehre 1:3 sa nemusel hanbiť za výkon, no teraz by chcel doma proti Ružomberku aj bodovať. S týmto zámerom však cestujú na Sihoť aj hostia, ktorí v prvom kole prehrali v Zlatých Moravciach a najmä ofenzíva sa opäť ukazuje ako ich slabá stránka. Pomôcť by mohol príchod útočníka Pavla Masaryka.
      Susedské derby Nitry so Zlatými Moravcami je súbojom dvoch tímov, ktoré v sezónnej ouvertúre bodovali naplno. "Nálada v tíme je po víťazstve výborná. Vyhrali sme v prvom zápase, navyše na ihrisku súpera, čo je cenné," povedal pre www.fcnitra.sk obranca Ján Harbuľák. Tím spod Zobora má Moravciam čo vracať. ViOn naposledy bral v Nitre body po remíze, Moravce ťahali za dlhší koniec povrazu aj v dvojzápase Slovenského pohára: "Spomínam si, že pri tej domácej remíze to nebol atraktívny futbal. Navyše sme vtedy stratili body. Dúfam, že tentoraz to bude lepšie," želá si dobre stavaný zadák. "Keďže budeme hrať doma, mali by sme skôr tvoriť hru. Preto môže byť aj zostava skôr ofenzívnejšia." Okrem dlhodobo maródujúcich Hodúra s Králom to nevyzerá dobre ani s Mikušom, ktorý má problémy s nohou. Ivančík hlási problémy s trieslami a Kotoru čaká operácia zápästia. Trénovať skúšal novic Gajdoš, no nad jeho štartom je veľký otáznik, tréner Nitry Cyril Stachura tak rieši veľký problém s maródkou. "Dúfam, že príde dobrá návšteva. Prišlo k nám niekoľko nových hráčov, diváci na nich môžu byť zvedaví. V prvom kole sme vyhrali, čo by ich tiež mohlo prilákať. A snáď sa príde pozrieť aj niekoľko ľudí z Moraviec, keďže sú neďaleko," uzavrel Harbuľák.
      Spartak Trnava povzbudený postupom do 3. predkola Európskej ligy UEFA cestuje do Košíc. Týždenný mikrocyklus s dvoma zápasmi nie je pre "bílích andelov" problémom. "Zatiaľ je to v pohode, veď sezóna sa ešte len začala. Ja osobne radšej hrám zápas ako trénujem. Cítim sa dobre, požívam trénerovu dôveru a ako mužstvo ťaháme za jeden koniec povrazu. Radi by sme na úspešný vstup do sezóny nadviazali v Košiciach, aj keď už jedným očkom pozeráme po Levski Sofia, ktorý je naším súperom v Európskej lige," prezradil stredopoliar Roman Procházka.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies