Úžasná správa! Jedna zo slovenských bánk znižuje úrokové sadzby na hypotékach

NETKY.SK • 2 August 2022, 6:0 • 2 min
Úžasná správa! Jedna zo slovenských bánk znižuje úrokové sadzby na hypotékach

BRATISLAVA – UniCredit Bank od 1. augusta znižuje úrokové sadzby na hypotékach.

slovakia

left justify in out

Pri fixácii na päť rokov ide o zníženie o 0,6 %, pri trojročnej o 0,3 % a pri fixácii na štyri roky o 0,4 %. Informovala o tom hovorkyňa banky Zuzana Ďuďáková s tým, že banka kopíruje cenu zdrojov na trhu.

 

      

Pri splnení určitých podmienok je tak úroková sadzba pri trojročnej fixácii vo výške 2,69 %, rovnako ako pri štvorročnej. Pri fixácii na päť rokov to je 2,59 %. Úroková sadzba pri sedemročnej fixácii predstavuje 3,19 %, rovnako je tomu aj pri desaťročnej.
      

V posledných letných dňoch podľa Ďuďákovej ceny zdrojov čiastočne korigovali prudký nárast z predchádzajúcich mesiacov. Skonštatovala, že banka to hneď premietla aj do cenotvorby. „Banka reaguje na vývoj na finančných trhoch, aj keď ceny stúpajú, aj keď klesajú,“ dodala.
      

Úrokové sadzby sú podľa jej slov platné od 1. augusta do 9. septembra 2022. Zámerom je pomôcť záujemcom získať hypotéku. „V nasledujúcom období predpokladáme pokračovanie rastovej tendencie úrokových sadzieb,“ podotkla Ďuďáková.

 

Možno vás zaujme: Vonkajšie posedenie v gastropodnikoch od budúceho roka zdražie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona