LOH 2020: Sumár z pondelka 26. júla

NETKY.SK • 26 Júl 2021, 20:35 • 2 min
LOH 2020: Sumár z pondelka 26. júla

TOKIO - Pondelok priniesol viac sklamaní ako radosti. Tešili sme sa z boxu a bedmintonu, na vode, vo vode a v streľbe sa nám nedarilo.

slovakia

left justify in out

Box

Slovenská boxová nádej Andrej "Bandi" Csemez" úspešne  zvládol svoj prvý zápas, súpera  Aarona Solomona Princa zdolal 4:0 na body a už o pár dní zabojuje o medailu.

 

Bandi vstupoval do zápasu ako favorit, priebeh zápasu ukázal, že Andrej svoju úlohu favorita potvrdil a dominantným výkonom porazil súpera. Zverenec Tomiho Kida sa v osemfinále stretne s Armanom Darchinjanom, zápas je naplánovaný na štvrtok 29. Júla.

 

Viac si o jeho víťazstve môžete prečítať tu: AKTUALIZÁCIA: LOH 2020: Andrej Csemez postúpil v boxe už do osemfinále! Danka Barteková pod piatimi kruhmi končí

 

Športová streľba

Slovenská strelecká hrdinka Danka Barteková na turnaji pod piatimi kruhmi bohužiaľ končí, v kvalifikácii obsadila 13. miesto, postup jej ušiel len o dva body. 

 

"Mala som dnes obrovskú smolu na sedmičke, čo je ľahké stanovisko. Trochu som sa  ,vycukala´, čakala som, kým zavolajú na strelkyne na vedľajšom pódiu a vystrelia. To neprichádzalo, znervóznela som a stálo ma to dva holuby," povedala Barteková po pretekoch.

 

 

Vodný slalom

Veľké sklamanie pre slovenského slalomára Mateja Benuša. Vo finále kategórie C1 nepodal svoj najlepší výkon a z jeho mimiky bolo zrejmé, že bol sám so sebou veľmi nespokojný.

 

Po fantastickej kvalifikacii bola šanca na medailu veľmi vysoká, no už v semifinále nebola Benušova jazda podľa jeho predstáv.

 

Finálová jazda bola veľkým bojom, počas silného vetra nevedel nájsť ten správny rytmus a nakoniec obsadil 6. priečku. 

 

"Som celkom sklamaný, už len preto, že bez toho trestného dotyku by som mal medailu napriek dvom chybám, ktoré som urobil," povedal sklamaný Benuš.

 

 

Bedminton

Prvá výhra pre Martinu Repiskú, prvá výhra pre Slovensko! Martina Repiská si v dnešnom zápase poradila s Nikte Alejandrou Sotomayorovou 2:0 na sety. 

 

Doposiaľ žiadna Slovenka nezískala víťazstvo na OH, Repiská to zvládla už pri svojom debute!

Šikovná hra Repiskej znamenala, že zápas trval iba 41 minút. 

 

 

Plávanie

Richard Nagy sa bohužiaľ s olympijskými hrami lúči. Po neúspechu v rozplavbe na 400 m prišiel, lepšie povedané  "doplával" ďalší neúspech. V rozplavbe na 200 m motýlik zdolal Richard iba jedného súpera. 

 

"Mohlo to byť lepšie, ale asi teraz na viac nemám. Nie som spokojný. Na stovke som na tom bol ešte celkom dobre, aj na 150-tke, ale na poslednej päťdesiatke, ako sa u nás hovorí, mi vyhodilo poistky," povedal Nagy

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies