Útoky na chodcov v Nantes a Dijone podnikli duševne chorí páchatelia

NETKY.SK • 23 December 2014, 13:06 • 2 min
Útoky na chodcov v Nantes a Dijone podnikli duševne chorí páchatelia

PARÍŽ - Dvaja vodiči, ktorí v týchto dňoch spôsobili vo Francúzsku pri takmer identických útokoch zranenia dovedna 23 ľuďom, boli zjavne duševne chorí.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry AP to dnes uviedli predstavitelia francúzskej vlády, ktorí tak do určitej miery vylúčili možnosť spojenia týchto násilných činov s terorizmom.
     

Vyšetrovatelia z protiteroristickej jednotky však skúmajú prvý z týchto troch útokov, a to útok nožom na policajtov, pri ktorom podozrivý páchateľ zahynul. Útok sa odohral v sobotu na okraji mesta Tours v strednom Francúzsku. Zastrelili tam muža, ktorý vtrhol na policajnú stanicu a nožom zranil troch policajtov. Zranenia dvoch z nich boli vážne. Muž vykrikoval "Alláhu akbar" (Alah je veľký).  
     

Francúzsky premiér Manuel Valls pre rozhlasovú stanicu Europe 1 povedal, že neexistujú náznaky, podľa ktorých by vyčíňanie vodičov v mestách Nantes a Dijon bolo nejakým spôsobom spojené. Ako však dodal, rozumie, že ľudia sú znepokojení. Pripomenul rastúci vplyv francúzskych extrémistov v Sýrii a zdôraznil, že teroristická hrozba je väčšia než kedykoľvek predtým.
     

Prokuratúra tvrdí, že útočník z Dijonu, ktorý autom zámerne zranil 13 chodcov, bol už 157-krát hospitalizovaný. Pondelkový útok v Nantes, kde utrpelo zranenia desať návštevníkov vianočných trhov, bol teda zrejme výsledkom "nevyrovnanej mysle," citovala agentúra AP ďalší vládny zdroj.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies