Útok skupiny Anonymous a spol. na izraelské weby sa nevydaril

NETKY.SK • 20 November 2012, 11:56 • 2 min
Útok skupiny Anonymous a spol. na izraelské weby sa nevydaril

Útok skupiny Anonymous a spol. na izraelské weby sa nevydaril - Zaujímavosti Sústredený útok hackerov na izraelské internetové stránky sa nevydaril.

slovakia

left justify in out

img

Sústredený útok hackerov na izraelské internetové stránky sa nevydaril. 

Izraelský minister financií Juval Steinic informoval, že útoku neodolala len jediná stránka a aj tá bola po desiatich minútach opäť funkčná.

Počítačoví experti uviedli, že podobné pokusy o hackerský útok sú najnovším aspektom vedenia vojny. Podľa ich názoru by vlády mali investovať do posilnenia počítačovej bezpečnosti. Aj izraelská vláda, ako bez bližšieho spresnenia uviedol Steinic, pracovala v čase avizovaného útoku v núdzovom režime. 

Podľa Erela Margalita, predsedu predstavenstva izraelskej kapitálovej firmy, by Izrael mal zásadným spôsobom investovať do počítačovej bezpečnosti. "Izrael má Železnú kupolu na ochranu pred raketovými útokmi, ale potrebuje aj počítačovú kupolu," vyhlásil. 

Margalit podotkol, že izraelská vláda prednedávnom odobrila spoluprácu so súkromným laboratóriom na výskum počítačovej bezpečnosti a chce investovať do tejto priemyselnej sféry.

Nemenovaný počítačový analytik na margo hackerských pokusov a nevyhnutnosti obrany pred nimi uviedol, že "treba konať rýchlo, lebo toto je vojna budúcnosti". 

Izrael, ako pripomína AP, je pravidelne terčom počítačových útokov, ale nikdy ich nezažil v takom počte, akým bola avizovaná akcia voľného združenia Anonymous a ďalších hackerov z celého sveta, ktorí sa pridali "do vojny s Izraelom pre všetkých". Podľa Steinica bolo zaznamenaných 60 miliónov pokusov o napadnutie webových stránok.

Terčom útoku bola napr. stránka izraelského ministerstva obrany, úradu predsedu vlády, izraelských bánk, telavivskej radnice, leteckých spoločností, ako aj stránky dodávateľov energií a obchodných spoločností. Hackeri podnikli pokus o útok aj na niekoľko náhodne vybraných stránok, vrátane obdoby stránky pokec.sk, napadli aj stránku obskúrnej požičovne áut, účtovníckej firmy a nemenovanej univerzity, uviedla AP.

Analytik počítačovej spoločnosti Radware Ronen Kenig v rozhovore pre AP uviedol, že počítačový útok na Izrael nebol taký závažný ako ten spred dvoch mesiacov, keď hackeri napadli webové stránky amerického bankového sektora.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies