V Afganistane zabíjal samovražedný atentátnik na motorke, zomrelo 13 mladých brancov

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 17:57 • 2 min
V Afganistane zabíjal samovražedný atentátnik na motorke, zomrelo 13 mladých brancov

KÁBUL - Najmenej 13 brancov zahynulo dnes pri výbuchu nálože odpálenej samovražedným atentátnikom vo východoafganskom meste Džalálábád, ktoré leží približne 120 kilometrov východne od afganskej metropoly Kábul.

slovakia

left justify in out

Ďalších 38 ľudí utrpelo pri výbuchu zranenia, pričom väčšina z nich je v kritickom stave.Všetky obete dnešného útoku sú branci, ktorí sedeli v autobuse prechádzajúcom okrajovou štvrťou Džalálábádu - hlavného mesta provincie Nangarhár.

 

Podľa šéfa provinčnej rady Nangarháru Alího Hazráta došlo k výbuchu po tom, ako do autobusu narazil samovražedný útočník na motocykli naloženom výbušninami.

 

K zodpovednosti za dnešný útok sa zatiaľ nikto neprihlásil. V Džalálábáde sú samovražedné bombové útoky takmer na dennom poriadku, pretože provincia Nangarhár je baštou viacerých protivládnych militantných skupín.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies