VIDEO Útok rozzúreného hrocha na čln v Malawi

NETKY.SK • 19 Január 2015, 18:00 • 2 min
VIDEO Útok rozzúreného hrocha na čln v Malawi

LILONGWE – Hroch je napriek svojmu výzoru veľmi nebezpečné zviera, obzvlášť keď je rozzúrené. Pozrite sa na desivé video natočené v Malawi.

slovakia

left justify in out

Na vodných tokoch v Malawi číhajú mnohé nebezpečenstvá a jedným z nich je aj útok rozzúrených hrochov. Na internete sa objavilo video zachytávajúce čln, ktorý len tesne unikol útoku takmer dvojtonového hrocha.

Hrochy môžu byť vo vode veľmi teritoriálne, najmä keď sa rozmnožujú alebo rodia. Tieto bylinožravce prespávajú v riekach či jazerách a na každé vyrušenie môžu reagovať veľmi agresívne. V Afrike sú považované za jedno z najnebezpečnejších zvierat vôbec, keďže ročne zabijú až 3000 ľudí!

Človeka dokážu usmrtiť okamžite udupaním, utopením alebo odhryznutím hlavy ich obrovskými prednými zubami. Najagresívnejšie sú keď sa človek dostane nejakým spôsobom medzi hrošiu matku a jej mláďa.

 

Keď sa niekedy vyberiete do afrických vôd tak dávajte pozor na vlny, ktoré sa zrazu objavia na hladine. :)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies