Útok na konvoj neprežilo 15 mexických policajtov

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 11:27 • 2 min
Útok na konvoj neprežilo 15 mexických policajtov

MEXIKO - Neznámi ozbrojenci v západomexickom štáte Jalisco zaútočili na policajný konvoj, pričom zabili 15 policajtov a ďalších piatich zranili.

slovakia

left justify in out

Podľa tamojšej prokuratúry sa udalosť stala ešte v pondelok večer na vidieckej ceste medzi strediskom Puerto Vallarta na tichomorskom pobreží a mestom Guadalajara, ktoré je správnym centrom štátu Jalisco. Útok na políciu je označovaný za najkrvavejší svojho druhu, aký si v Mexiku pamätajú, piatich policajtov však ozbrojenci v rovnakom štáte zabili aj 19. marca. O necelé dva týždne sa tiež pokúsili zavraždiť štátneho predstaviteľa pre verejnú bezpečnosť. Po najnovšom útoku zostali na mieste spálené a rozstrieľané policajné vozidlá, ktoré podľa miestnych médií donútili zastaviť zablokovaním cesty horiacim autom.

 

Štát Jalisco je pôsobiskom drogového kartelu "novej generácie", ktorý podľa expertov patrí medzi najvplyvnejšie v Mexiku. Prokuratúra zatiaľ neuviedla, či stojí za pondelňajším útokom, predošlé prepadnutie kolóny štátneho bezpečnostného komisára však bolo podľa nej pomstou za usmrtenie bossa Heriberta Aceveda Cárdenasa z 23. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies