Útok militantov zo skupiny Boko Haram na dedinu si vyžiadal 23 mŕtvych

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 07:26 • 2 min
Útok militantov zo skupiny Boko Haram na dedinu si vyžiadal 23 mŕtvych

YAOUNDÉ - Minimálne 23 mŕtvych vrátane mnohých detí majú na svedomí podozriví militanti z islamistickej skupiny Boko Haram, ktorí v noci z nedele na pondelok podnikli útok na dedinu Kamouna nachádzajúcu sa na severe Kamerunu.

slovakia

left justify in out

Do obce pri Čadskom jazere vtrhla skupina približne 80 militantov, ktorá poľahky premohla niekoľkých tamojších vojakov. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na nigérijského misionára pôsobiaceho v predmetnej oblasti.


Miestni obyvatelia minulý týždeň požiadali kamerunskú armádu o účinnejšiu ochranu po tom, ako podozriví extrémisti z Boko Haram vyrabovali okolité dediny. Susedný Čad ohlásil v metropole N'Djamena od polovice júna tri samostatné útoky.


Skupina Boko Haram so základňou v Nigérii tento rok prisahala vernosť extrémistickej džihádistickej sekte Islamský štát (IS) a opakovane si kladie Kamerun za svoj ciel vzhľadom na jeho vojenské akcie proti islamistickým militantom.
Pri bombovom útoku na severe Kamerunu, ktorý sa taktiež pripisuje členom Boko Haram, zomrelo minulý týždeň 14 ľudí.


Boko Haram začiatkom roka na severovýchode Nigérie kontrolovalo územie s rozlohou ako Belgicko. Vládnym silám sa však oddiely Boko Haram z niektorých oblastí podarilo vytlačiť, a to aj za podpory jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies