Útočník z londýnskeho metra údajne trpel paranojou

NETKY.SK • 8 December 2015, 13:13 • 2 min
Útočník z londýnskeho metra údajne trpel paranojou

LONDÝN - Rodina muža podozrivého zo sobotňajšieho útoku nožom na stanici metra vo východnom Londýne uviedla, že mal psychické problémy, a niekoľko týždňov pred útokom sa skontaktovala s políciou. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Brat 29-ročného Muhaydina Mirea povedal pre televíznu reláciu Channel 4 News, že podozrivému v roku 2007 diagnostikovali paranoju a následne strávil tri mesiace v nemocnici. Mohamed Mire dodal, že jeho bratovi Muhaydinovi bolo najprv lepšie, ale problémy sa v auguste znovu objavili - a brat dokonca začal rozprávať o tom, že vidí "démonov a podobne".


Rodina sa skontaktovala s políciou, ale potom sa ho rozhodla poslať k príbuzným do Somálska. Cestovné lístky boli rezervované na nedeľu 6. augusta, teda deň po útoku.


Podozrivý Muhaydin Mire údajne počas útoku na stanici metra zakričal "Toto je za Sýriu!" a porezal krk cestujúcemu. Tento muž má vážne, ale nie život ohrozujúce zranenia krku. Druhá osoba bola zranená ľahko.


Voči podozrivému útočníkovi vzniesli vyšetrovatelia obvinenie z pokusu o vraždu. Polícia predtým túto udalosť označila za teroristický čin.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies