Útočník v Londýne zrážal ľudí požičaným autom značky Hyundai

NETKY.SK • 23 Marec 2017, 14:42 • 2 min
Útočník v Londýne zrážal ľudí požičaným autom značky Hyundai

LONDÝN - Pri stredajšom útoku v Londýne použil terorista automobil značky Hyundai, ktorý si požičal od firmy Enterprise v meste Solihull neďaleko Birminghamu. S odvolaním sa na vyhlásenie samotnej firmy o tom informovala stanica Sky News.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Môžeme potvrdiť, že auto použité pri včerajšom tragickom útoku v Londýne bolo jedným z našich. Náš zamestnanec identifikoval vozidlo podľa poznávacej značky po tom, ako ho zbadal na obrázku na internete. Podrobili sme to ešte ďalšej kontrole, aby sme (toto tvrdenie) overili, a okamžite sme skontaktovali úrady," uviedla dnes firma Enterprise vo vyhlásení.

 

"S úradmi plne spolupracujeme a budeme im pri vyšetrovaní poskytovať všetku pomoc, ktorá je v našich silách. V myšlienkach sme s obeťami tejto hroznej tragédie," dodala.

 

V blízkosti britského parlamentu v londýnskej štvrti Westminster vyčíňal v stredu muž ozbrojený nožom. Najprv zrážal autom chodcov na Westminsterskom moste, potom z auta vystúpil a pri vchode do areálu parlamentu dobodal na smrť ozbrojeného policajta.

 

Pri incidente zahynuli štyria ľudia vrátane útočníka a jedného policajta. Zranenia utrpelo 29 osôb z 11 krajín.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies