Útek bývalého prezidenta Mursího z väzenia posunuli pred trestný súd

NETKY.SK • 21 December 2013, 12:04 • 2 min
Útek bývalého prezidenta Mursího z väzenia posunuli pred trestný súd

KÁHIRA - Zosadeného egyptského prezidenta Muhammada Mursího dnes posunuli pred trestný súd kvôli obvineniam z úteku z väzenia v roku 2011. Informovala o tom agentúra Sinchua.

slovakia

left justify in out

Mursího budú súdiť spolu s ďalšími 130 členmi islamistického hnutia Moslimské bratstvo a palestínskeho militantného hnutia Hamas za útok na väznicu Wádí Natrún, ku ktorému došlo počas povstania v roku 2011, ktoré viedlo k zosadeniu Mursího predchodcu Husního Mubaraka.

Bývalý egyptský prezident sa pred trestný súd postaví už tretí raz. Čelí aj ďalším obvineniam z vyvolania násilností a vraždenia proti demonštrantom pred prezidentským palácom v decembri 2012. Spolu s ďalšími vysokopostavenými islamistickými lídrami tiež čelí obvineniu zo špionáže a odovzdania tajných vojenských informácií zahraničným subjektom vrátane palestínskeho Hamasu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies