USA zvažuje, že vyšle do Afganistanu viac vojakov

NETKY.SK • 26 Jún 2017, 18:47 • 2 min
USA zvažuje, že vyšle do Afganistanu viac vojakov

KÁBUL - Predseda zboru náčelníkov štábov ozbrojených síl USA generál Joseph Dunford pricestoval dnes neočakávane do Afganistanu na stretnutia s predstaviteľmi NATO a USA.

slovakia

left justify in out

Oznámil to hovorca misie NATO v Afganistane s tým, že stretnutia sa uskutočnia na základni v metropole Kábul. Nie je jasné, či sa generál Dunford počas svojej návštevy, ktorá by mala trvať niekoľko dní, stretne aj s predstaviteľmi Afganistanu.

 

Dunford pricestoval do Afganistanu v čase, keď USA zvažujú, že tam vyšlú viac vojakov po tom, ako v krajine výrazne klesla bezpečnosť po odchode väčšiny vojakov medzinárodných síl a ukončení ich bojovej misie v decembri 2014.

 

Americké vojenské zdroje odhadujú, že islamskí militanti majú pod kontrolou asi 11 percent krajiny a ďalších približne 30 percent je v súčasnosti sporných. Médiá naznačili, že by USA mohli poslať do Afganistanu posily v počte až 5000 vojakov. Teraz ich tam majú spolu 8400, informovala tlačová agentúra DPA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies