USA zavádzajú nový systém varovania pred teroristickými útokmi

NETKY.SK • 28 Január 2011, 08:06 • 2 min
USA zavádzajú nový systém varovania pred teroristickými útokmi

USA zavádzajú nový systém varovania pred teroristickými útokmi - Krimi Spojené štáty americké sa rozhodli zrušiť doterajší systém varovania pred teroristickými útokmi, využívajúci škálu piatich farieb. Oznámilo to dnes americké ministerstvo pre vnútornú b

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty americké sa rozhodli zrušiť doterajší systém varovania pred teroristickými útokmi, využívajúci škálu piatich farieb. Oznámilo to dnes americké ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť.
      Farebné varovania sa prestanú využívať v priebehu najbližších troch mesiacov. Nahradí ich nový výstražný systém, ktorý bude poskytovať špecifické informácie o potenciálnych hrozbách.
      "Keď sa objaví ohrozenie, ktorá by sa mohlo týkať verejnosti, poskytneme všetky informácie, čo budeme môcť," uviedla ministerka USA pre vnútornú bezpečnosť Janet Napolitanová.
      Nový systém bude založený na "jasnom vyjadrení" bezprostrednej alebo zvýšenej hrozby. Dopĺňať ho bude stručná charakteristika potenciálneho teroristického komplotu aj opatrenia, ktoré úrady podnikli na jeho elimináciu.
      Podľa Napolitanovej bol súčasný systém, zavedený po útokoch z 11. septembra 2001, zastaraný a poskytoval len minimum praktických informácií. Pozostával z piatich farieb, signalizujúcich akútne-červené, vysoké-oranžové, zvýšené-žlté, mierne-modré a nízke-zelené riziko teroristického útoku. Väčšinou sa v praxi používal len žltý a občas oranžový stupeň.
      Nový varovný systém bude využívať aj internetové sociálne siete Facebook a Twitter.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies