USA zakázali predaj amerických komponentov čínskej firme ZTE

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 11:15 • 2 min
USA zakázali predaj amerických komponentov čínskej firme ZTE

WASHINGTON - Americké ministerstvo obchodu na sedem rokov zakázalo predaj komponentov pre čínsku spoločnosť ZTE Corp, ktorá je výrobcom telekomunikačných zariadení.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podľa ministerstva to, že firma ZTE zavádzala amerických regulátorov pri urovnaní obvinení, že porušila sankcie voči Severnej Kórei a Iránu.

ZTE v marci 2017 priznala porušenie sankcií a súhlasila so zaplatením 1,19 mld. USD pre nelegálne dodávky telekomunikačných zariadení pre Severnú Kóreu a Irán. Zároveň sľúbila, že potrestá zamestnancov, ktorí sa na týchto obchodoch podieľali. Ministerstvo obchodu USA však teraz uviedlo, že firma ZTE niekoľkým týmto pracovníkom vyplatila odmeny a potom klamala.

Predstavitelia amerického rezortu obchodu uviedli, že zákaz predaja komponentov firme ZTE nesúvisí s prebiehajúcim sporom medzi Washingtonom a Pekingom pre agresívnu snahu Číny získavať americké technológie a pre čínsku nadmernú produkciu ocele a hliníka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies