USA vyňali Čad zo zoznamu krajín, na ktoré sa vzťahujú cestovné obmedzenia

NETKY.SK • 11 Apríl 2018, 10:22 • 2 min
USA vyňali Čad zo zoznamu krajín, na ktoré sa vzťahujú cestovné obmedzenia

WASHINGTON - Spojené štáty zrušia občanom Čadu obmedzenia pre vstup na svoje územie, ktoré boli uplatňované niekoľko mesiacov na základe kontroverzného nariadenia amerického prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Podľa vyhlásenia Washingtonu, o ktorom informovala v stredu agentúra AP, bol Čad vyňatý z príslušného zoznamu a občania tejto stredoafrickej krajiny budú môcť opäť získavať americké víza.

 

Hovorkyňa Bieleho domu Sarah Huckabeeová-Sandersová uviedla, že Trump podpísal dokument, ktorý proklamuje, že Čad v dostatočnej miere "zlepšil svoje postupy v oblasti spravovania totožnosti a zdieľania informácií". Americké ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že platnosť cestovných obmedzení pre občanov Čadu sa skončí v piatok.

 

Trumpova administratíva zaradila Čad na uvedený zoznam v septembri - a to aj napriek tom, že ide o krajinu, ktorá je dôležitým partnerom Spojených štátov v boji proti terorizmu. Dôvodom bola údajne dočasná neschopnosť čadských úradov poskytnúť Washingtonu aktuálne vzory cestovných pasov.

 

Na základe vlaňajšieho rozhodnutia Trumpa majú výrazne obmedzený vstup do Spojených štátov aj občania Iránu, Jemenu, Líbye, Somálska a Sýrie. Cestovný zákaz sa vzťahuje aj na Severokórejčanov a vládnych predstaviteľov z Venezuely.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies