USA varovali občanov pred hrozbou teroristických činov podporených Iránom

NETKY.SK • 12 Október 2011, 18:36 • 2 min
USA varovali občanov pred hrozbou teroristických činov podporených Iránom

USA varovali občanov pred hrozbou teroristických činov podporených Iránom

slovakia

left justify in out

img

Americké ministerstvo zahraničných vecí varovalo v utorok občanov USA po celom svete pred možnosťou teroristických útokov na americké ciele po zmarení prípravy atentátu na veľvyslanca Saudskej Arábie vo Washingtone, ktorý údajne podporil Irán.
V novom varovaní pre cestujúcich Američanov, vydanom v utorok večer, ministerstvo uviedlo, že prekazený plán "môže naznačovať dôraznejšie zameranie iránskej vlády na teroristickú aktivitu", namierenú predovšetkým proti diplomatom z krajín kritických voči Teheránu. Iránom podporené útoky by podľa výstrahy mohli zahŕňať útoky v USA.
Americké ministerstvo spravodlivosti predtým oznámilo, že v USA obžalovali dvoch mužov, vrátane amerického občana narodeného v Iráne, z toho, že sa spriahli s údajným mexickým drogovým kartelom s cieľom zabiť saudskoarabského veľvyslanca v Spojených štátoch.
Iránsky veľvyslanec pri OSN vyjadril v reakcii pobúrenie, označil USA za vojnového štváča a ich obvinenia za politicky motivované.
"Iránsky štát sa usiluje o svet bez terorizmu a považuje terajšie americké vojnové štváčstvo a propagandistickú mašinériu namierenú proti Teheránu za hrozbu nielen proti sebe, ale aj proti mieru a stabilite v regióne Perzského zálivu," uviedol Muhammad Chazaí v liste generálnemu tajomníkovi a Bezpečnostnej rade OSN.

Zdroj: TASR/AP, Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies