USA už nebudú oznamovať počet väzňov držiacich hladovku na Guantáname

NETKY.SK • 5 December 2013, 08:33 • 2 min
USA už nebudú oznamovať počet väzňov držiacich hladovku na Guantáname

MIAMI - Hovorca väznice Guantánamo na Kube dnes uviedol, že americká armáda už nebude oznamovať médiám a verejnosti, či väzni držia protestnú hladovku.

slovakia

left justify in out

Zmena politiky ohlásená veliteľom námorných síl Johnom Filostratom je odklonom od doterajšej praxe na americkej základni Guantánamo. Väzenskí predstavitelia dlhé roky oznamovali, koľko väzňov drží hladovku a koľkí z nich schudli už toľko kilogramov, že ich treba v súlade s predpismi armády nútene kŕmiť.

Filostrat uviedol, že predstavitelia Guantánama dospeli k záveru, že zverejňovanie informácií pomáha väzňom "pokračovať v ich protestoch" a nemá žiadny "zmysel pre fungovanie" väznice.

Hromadné hladovky proti podmienkam vo väznici Guantánamo vrcholili v júli, keď protestovalo 106 väzňov. Noviny Miami Herald informovali, že k pondelku 2. decembra držalo hladovku 15 väzňov, pričom všetci boli natoľko vychudnutí, že ich bolo potrebné začať nútene kŕmiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies