USA uvalili sankcie na 4 ruských občanov za porušovanie ľudských práv

NETKY.SK • 30 December 2014, 07:12 • 2 min
USA uvalili sankcie na 4 ruských občanov za porušovanie ľudských práv

WASHINGTON - Spojené štáty uvalili sankcie na štyroch ruských občanov na základe zákona zameraného proti ruským porušovateľom ľudských práv. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tento krok je najnovším prejavom zhoršujúcich sa vzťahov Washingtonu s Moskvou. V posledných mesiacoch čelí Rusko tvrdým americkým ekonomickým sankciám za to, že zasahuje do situácie na Ukrajine.
      

Ministerstvo zahraničných vecí USA uviedlo, že medzi štyrmi mužmi sa nachádza premiér a ďalší vysokopostavený predstaviteľ ruskej Čečenskej republiky. Nemajú povolený vstup na územie Spojených štátov a každý ich majetok, ktorý vlastnia v USA, je teraz zmrazený.
      

Sankcie sú uvalené na základe zákona pomenovaného po ruskom právnikovi Sergejovi Magnickom. Ten v roku 2008 verejnosti odhalil rozsiahlu korupciu vysokopostavených predstaviteľov ruského ministerstva vnútra a tajnú dohodu medzi organizovaným zločinom a predstaviteľom ruskej vlády. Právnik o rok neskôr zomrel ako 37-ročný vo väzení na neliečený zápal pankreasu.
      

Na "Magnického zoznam" americkej vlády je v súčasnosti zaradených 34 Rusov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies