USA si priznávajú chybu v prípade útoku na nemocnicu v Kundúze

NETKY.SK • 7 Október 2015, 06:47 • 2 min
USA si priznávajú chybu v prípade útoku na nemocnicu v Kundúze

WASHINGTON - Americký minister obrany Ash Carter uviedol v utorok vo vyhlásení, že armáda Spojených štátov "hlboko ľutuje" straty na životoch pri americkom útoku na nemocnicu v afganskom meste Kundúz a priznáva si chybu a zisťuje okolnosti zlyhania.

slovakia

left justify in out

"Armáda USA venuje tú najväčšiu pozornosť našim operáciám, aby sa zabránilo stratám na nevinných ľudských životoch, a keď urobíme chyby, priznáme si ich. Presne to robíme aj teraz," uviedol šéf Pentagónu Carter vo vyhlásení, z ktorého citovala tlačová agentúra.


"Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme prišli na to, prečo sa tento tragický incident stal, aby sme sa z neho poučili a potrestali zodpovedných," napísal Carter o bombardovaní nemocnice v Kundúze zo soboty 3. októbra, pri ktorom zahynulo 22 ľudí.


Nemocnica pod správou medzinárodnej humanitárnej organizácie Lekári bez hraníc (MSF) sa v Kundúze stala terčom leteckého bombardovania, pri ktorom zomrelo najmenej 22 ľudí a desiatky utrpeli zranenia. Čelní predstavitelia MSF vzápätí vyzvali na nezávislé vyšetrenie tohto incidentu, ktorý označili za vojnový zločin.


Americké ozbrojené zložky poskytli úzku leteckú podporu afganským silám zapojeným do boja proti militantom hnutia Taliban v sobotu v Kundúze na ich žiadosť, povedal hlavný veliteľ amerických a zahraničných síl v Afganistane generál John Campbell počas utorkového vystúpenia pred senátnym výborom pre ozbrojené sily vo Washingtone.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies