USA požiadali Trinidad a Tobago o vydanie Warnera pre korupčný škandál vo FIFA

NETKY.SK • 23 Júl 2015, 10:51 • 2 min
USA požiadali Trinidad a Tobago o vydanie Warnera pre korupčný škandál vo FIFA

PORT-OF-SPAIN - Americkí vyšetrovatelia požiadali Trinidad a Tobago o vydanie bývalého viceprezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jacka Warnera, ktorý čelí obvineniam z korupcie. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor karibského ostrovného štátu Garvin Nicholas v stredu uviedol, že jeho úrad v najbližších dňoch vyhodnotí všetky dokumenty, ktoré mu zaslala americká strana, a rozhodne o prípadnej extradícii funkcionára.

 

Warner by sa mal pred súd postaviť v pondelok. Sedemdesiatdvaročný funkcionár, ktorého predbežne prepustili na kauciu, sa bráni vydaniu do USA, kde by mal čeliť obvineniam z vydierania, sprenevery a prania špinavých peňazí.

 

Jeho meno sa objavilo aj v súvislosti s prijímaním úplatkov pred voľbou dejísk majstrovstiev sveta. Bývalý prezident futbalového zväzu Trinidadu a Tobaga ako i celej zóny CONCACAF je jednou z 14 osôb, ktoré čelia žalobe na základe obvinení amerických vyšetrovateľov v súvislosti s korupčnou kauzou FIFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies