USA podporujú "rozhodné konanie" pri riešení dlhovej krízy eurozóny

NETKY.SK • 1 August 2012, 07:15 • 2 min
USA podporujú "rozhodné konanie" pri riešení dlhovej krízy eurozóny

USA podporujú "rozhodné konanie" pri riešení dlhovej krízy eurozóny

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama zopakoval v utorok pri stretnutí s talianskym premiérom Mariom Montim, že podporuje "rozhodné konanie" pri riešení dlhovej krízy eurozóny. Obamove rokovanie s Montim sa zameriavalo na hospodársky vývoj v eurozóne, informoval Biely dom vo vyhlásení.

Obamovu snahu o opätovné zvolenie v novembrových voľbách ohrozuje vysoká nezamestnanosť v USA a ich spomalená ekonomika, ktorá pocítila dôsledky európskych problémov.

Tempo rastu americkej ekonomiky sa podľa očakávania v druhom štvrťroku spomalilo, ale menej ako analytici predpovedali, informovalo v piatok ministerstvo obchodu USA.

Obama v pondelok varoval, že hospodárstvo USA bude v najbližších mesiacoch naďalej čeliť "protivetru". Dlhová kríza v Európe podľa neho predstavuje stále zložitý problém, predpokladá však, že eurozóna a jej mena nie sú ohrozené.

Biely dom uviedol po stretnutí Obamu s Montim, že prezident USA je v pravidelnom kontakte s európskymi lídrami a hovoria o európskej ekonomike. Podľa vyhlásenia európski predstavitelia uviedli, že sú odhodlaní zachovať euro.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies