US Open: Serena už po polhodinke postúpila, súperka jej vzdala

NETKY.SK • 1 September 2015, 10:21 • 2 min
US Open: Serena už po polhodinke postúpila, súperka jej vzdala

NEW YORK - Úvodné súťažné vystúpenie Američanky Sereny Williamsovej na ceste za večnou tenisovou slávou, čiže ziskom pravého Grand Slamu, trvalo v pondelok na US Open v New Yorku iba polhodinku.

slovakia

left justify in out

V 1. kole dvojhry žien svetová jednotka S. Williamsová viedla nad ruskou súperkou Vitaliou Diačenkovou 6:0 a 2:0, keď 86. hráčka rebríčka WTA odstúpila zo zápasu pre zranenie.


„Stále som bola v strehu, maximálne koncentrovaná, veď čo ak sa niečo stane,“ uviedla ku krátkemu pobytu na kurte Serena Williamsová. „Bola to bizarná situácia,“ dodala 33-ročná Američanka pre server WTA.


Serena Williamsová si užila návrat do 23-tisícového kotla Štadióna Arthura Ashea, kde vyhrala už 28 zápasov v rámci tzv. „night session“ počas US Open, viac ako ktorákoľvek iná hráčka či hráč v histórii. „Hrám rada kdekoľvek na svete pred fanúšikmi, ale pred tými newyorskými je to predsa len o čosi krajšie a vrúcnejšie,“ nadchla sa Američanka.
Druhou prekážkou S. Williamsovej na ceste k veľkému historickému triumfu bude Holanďanka Kiki Bertensová. Rozbehnutá kvalifikantka si v 1. kole poradila s Chorvátkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou 3:6, 6:4, 6:2. "Hrá dobre, má veľa zbraní na kurte, najmá tvrdý servis," povedala S. Williamsová o 23-ročnej Bertensovej. "Teším sa na ten zápas, uvidíme, čo prinesie," doplnila S. Williamsová.


Už 21-násobná singlová šampiónka z veľkej štvorky S. Williamsová siaha po piatom triumfe na grandslamovom turnaji v rade. Z New Yorku má v zbierke 6 titulov a víťazný hetrik z ostatných troch sezón. Zatiaľ naposledy v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center prehrala vo finále v roku 2011, keď nestačila na Austrálčanku Samanthu Stosurovú. Jej víťazná séria na US Open trvá 22 zápasov a na grandslamových podujatiach celkovo neprehrala už 29 stretnutí. Do tretice na amerických tvrdých povrchoch nenašla Serena premožiteľku v 45 súbojoch v rade.


Ako prvá od Nemky Steffi Grafovej a sezóny 1988 Serena môže zavŕšiť tzv. kalendárny či pravý Grand Slam. Zároveň by sa s 22. vrcholnou trofejou dotiahla v historickej štatistike na druhú priečku práve ku Grafovej.

Dvojhra žien - 1. kolo:
Serena Williamsová (USA-1) - Vitalia Diačenková (Rus.) 6:0, 2:0 - skreč, Diačenková odstúpila


ds;bk



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies