US Open: Kristíne Kučovej sa v New Yorku obnovili pekné spomienky

NETKY.SK • 25 August 2016, 11:16 • 2 min
US Open: Kristíne Kučovej sa v New Yorku obnovili pekné spomienky

NEW YORK - Slovenská tenistka Kristína Kučová v pozícii nasadenej jednotky trojsetovým víťazstvom vstúpila do kvalifikácie na grandslamovom US Open. Američanku Sachiu Vickeryovú zdolala za 111 minút 6:3, 5:7, 6:1.

slovakia

left justify in out

Oba základné údery obojručne hrajúca K. Kučová (77. v rebríčku WTA) predviedla v prvom sete obrat z 0:3. V druhej časti síce vyrovnala z 3:5 na 5:5, ale potom prišla o servis a v dvanástej hre nezužitkovala štyri brejkbaly. V rozhodujúcom dejstve však mala jasnú prevahu. Získala úvodných päť gemov a prakticky bolo rozhodnuté. Dvadsaťjedenročnej 161. žene singlového renkingu WTA sa revanšovala za prehru 0:6, 7:5, 4:6, ktorú inkasovala vlani v apríli na antuke v Bogote.

 

"Po druhom sete som si vzala kratšiu prestávku, aby som sa trochu upokojila. Vedela som, že to bude náročný zápas proti Vickeryovej. Už sme spolu predtým raz hrali a tiež to išlo do troch setov. Som rada, že som to ku koncu zvládla podľa predstáv," cituje Kristínu Kučovú portál US Open.

 

"Kika" Kučová koncom júla ako kvalifikantka senzačne postúpila až do semifinále hlavnej súťaže dvojhry na veľkom podujatí WTA Premier 5 v Montreale (podľahla v ňom Američanke Madison Keysovej 2:6, 1:6), v hodnotení sa katapultovala na 77. post, premiérovo sa ocitla v prominentnej stovke. Dovtedy najvyššie bola na 103. mieste.

 

Mimoriadne cenné víťazstvá v Montreale dosiahla nad dvoma hráčkami Top 20 rebríčka: Španielkou Carlou Suárezovou Navarrovou a Britkou Johannou Kontovou. "Dosiahla som naozaj skvelý výsledok, Montreal bol v mnohom pre mňa poučný a dôležitý. Som viac sebavedomá na kurte. Tiež viem, že môžem hrať vyrovnané partie s najlepšími hráčkami na svete," skonštatovala Kučová.

 

Dvadsaťšesťročná Bratislavčanka K. Kučová bude vo štvrtok v 2. kole kvalifikácie na newyorskom "harde" približne po 21.30 h hrať s 27-ročnou Ruskou Alexandrou Panovovou (185., už však bola aj na 71. pozícii). Má proti nej varovné skóre 0:4 od predvlaňajšej septembrovej prehry 1:6, 6:7 (4) rovnako z tvrdého povrchu v uzbeckom Taškente. "V kvalifikácii sú tiež len náročné zápasy. Myslím si, že by som to mala brať za radom: stretnutie po stretnutí," podotkla K. Kučová, ktorú trénersky zastrešuje staršia sestra Zuzana.

 

V roku 2007 sa práve na US Open Kristína Kučová stala víťazkou dvojhry medzi juniorkami. Spomienky na tento úspech u nej nevybledli. "Je to stále živé, keď prídem do New Yorku, spomeniem si na to. Cítim, že práve na tomto mieste viem zo seba vydať to najlepšie. Samozrejme, chcela by som dosiahnuť dobré výsledky aj na ďalších podujatiach na okruhu WTA," dodala K. Kučová.

 

Úradujúca držiteľka ocenenia Prelom mesiaca WTA, pri uzávierke newyorských prihlášok ešte nebola dostatočne vysoko v hodnotení na to, aby sa vyhla kvalifikácii. Hneď pri svojom debute v hlavnej singlovej súťaži na veľkej štvorke sa dostala do 2. kola Wimbledonu 2009 (podľahla Amélie Mauresmovej), odvtedy si zahrala už len na melbournských Australian Open 2010.

 

Zo Sloveniek už v utorok skončila v 1. kole kvalifikácie debutantka na Majors Rebecca Šramková, vo štvrtok sa okrem K. Kučovej v 2. kole kvalifikácie predstaví aj Jana Čepelová proti Poľke Paule Kaniovej (cca po 21.30 h SELČ). Medzi mužmi čaká druhé eliminačné kolo na Jozefa Kovalíka. Hneď na úvod programu po 17.00 h bude jeho súperom Srb Marko Tepavac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies