US Open: Djokovič deviaty raz v semifinále, López mu vzal set

NETKY.SK • 9 September 2015, 07:45 • 2 min
US Open: Djokovič deviaty raz v semifinále, López mu vzal set

NEW YORK - Ak bude chcieť chorvátsky tenista Marin Čilič zopakovať svoj minuloročný triumf na záverečnom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku, bude musieť v semifinále zdolať svetovú jednotku Novaka Djokoviča.

slovakia

left justify in out

Nasadená deviatka Čilič si vo štvrťfinále poradil s francúzskou devätnástkou podujatia Jo-Wilfriedom Tsongom za 238 minút 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4. Čiličovi sa nevypomstilo, že vo štvrtom sete nepremenil tri mečbaly na príjme vo dvoch gemoch, z nich dva za sebou. Dosiahol svoj jubilejný 200. triumf na tvrdom povrchu v kariére. "Bola to veľká skúška mentálnej odolnosti. Pre mňa najmä po tom, ako som prehral štvrtý set," povedal Čilič, ktorý si v osemfinále proti inému Francúzovi Jérémymu Chardymu nepríjemne podvrtol pravý členok.

V nočnom súboji na hlavnom Štadióne Arthura Ashea potom Djokovič s menšími problémami zdolal Španiela Feliciana Lópeza (18.) za 159 minút 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (2). Djokovič druhýkrát na tohtoročnom US Open prenechal súperovi jeden set a na víťazstvo proti ofenzívne hrajúcemu 33-ročnému Lópezovi sa pomerne nadrel. V rozhodujúcom štvrtom sete musel prvýkrát na turnaji do tajbrejku, ale ten ovládol suverénnym spôsobom. Za stavu 6:2 premenil pri podaní súpera druhý mečbal.


"López má skvelé podanie, potom mieri k sieti a tam je ako doma. Vo štvrtom sete sa to mohlo vyvinúť aj inak, súper mal brejkbaly a bojoval. Som rád, že som to zvládol v štyroch setoch. V tejto fáze turnaja je dôležité, aby som využíval šance, ktoré sa mi naskytnú. Teraz ma čakajú dva dni voľna, čo je skvelé. Dúfam, že v semifinále zvládnem aj zápas proti obhajcovi Čiličovi," uviedol Djokovič v prvej pozápasovej reakcii v interview ešte na kurte.

Djokovič postúpil do semifinále US Open deviatykrát v sérii, päťkrát sa dostal až do finále a v roku 2011 si pripísal celkový triumf. O neskutočnej výkonnosti 28-ročného Srba svedčí aj štatistika, podľa ktorej z ostatných 22 grandslamových turnajov sa iba raz nedostal do semifinále - na Australian Open 2014 ho vo štvrťfinále vyradil neskorší šampión Stan Wawrinka.

Zverenec dvojice Boris Becker - Marián Vajda má aj zásluhou tohtoročných triumfov na Australian Open a vo Wimbledone v zbierke už 9 grandslamových trofejí. Ak by pridal po štyroch rokoch druhé prvenstvo z New Yorku, zaokrúhlil by počet titulov z najväčších štyroch podujatí na svete na desať. Zároveň by po štyroch rokoch ovládol tri zo štyroch turnajov s prívlastkom grandslamové.


Čoskoro 34-ročný López (nar. 20. 9. 1981) pri svojej štrnástej účasti na US Open podával najlepšie výkony a štvrťfinále uhral vo Flushing Meadows vôbec po prvý raz.

Zostávajúce dve štvrťfinálové dvojice tvoria Stan Wawrinka (Švaj.-5) - Kevin Anderson (JAR-15) a Roger Federer (Švaj.-2) - Richard Gasquet (Fr.-12). Tieto zápasy sú na programe v stredu.

Dvojhra mužov - štvrťfinále:
Marin Čilič (Chor.-9) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.-19) 6:4, 6:4, 3:6, 6:7 (3), 6:4 za 238 minút
Novak Djokovič (Srb.-1) - Feliciano López (Šp.-18) 6:1, 3:6, 6:3, 7:6 (2) za 159 minút


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies