Supertalent Pepi zamieril do Nemecka, bude hrať za Augsburg

NETKY.SK • 4 Január 2022, 10:28 • 2 min
Supertalent Pepi zamieril do Nemecka, bude hrať za Augsburg

AUGSBURG – Zlatý chlapec zámorského futbalu Ricardo Pepi sa pripravuje na európske dobrodružstvo. Len osemnásťročný útočník podpísal profesionálnu zmluvu s bundesligovým FC Augsburg, ktorý v tejto sezóne bojuje o záchranu.

slovakia

left justify in out

Pepi, najcennejší produkt mládežníckych štruktúr FC Dallas, už absolvoval prvý tréning s novými spoluhráčmi v univerzitnom meste. S Augsburgom podpísal kontrakt na päť rokov. Rodák z texaského El Pasa, ktorý sa minulý rok rozhodol reprezentovať USA na úkor Mexika, odkiaľ pochádzajú jeho rodičia, sa stal mládežníckou senzáciou a v roku 2019 vtrhol na scénu deviatimi gólmi v trinástich zápasoch za North Texas SC, treťoligovú farmu Dallasu.

 

 

V najvyššej Major League Soccer odohral aj napriek mladému veku 50 zápasov a po krátkom čase aklimatizácie sa v minulej sezóne zaradil k najväčším hviezdam súťaže. Trinásť strelených gólov mu vynieslo titul Mladého hráča roka, ako aj nomináciu do All-stars. V septembri navyše na reprezentačnej úrovni rozhodol kvalifikačný zápas s Hondurasom, v októbri následne vlastnými silami rozhodol súboj s Jamajkou.

 

 

Okolo Pepiho tak pochopiteľne začali krúžiť najväčšie európske kluby. Eminentný záujem o jeho služby mal holandský Ajax, ktorý je známy prácou s mladými futbalistami, ktorých následne predáva do veľkoklubov. O amerického reprezentanta sa zaujímal aj slávny Bayern Mníchov, ktorý má navyše s FC Dallas dohodnutú spoluprácu a zástupcovia mužstva Pepiho viackrát sledovali naživo.

 

 

Hráč však napokon trochu prekvapivo zamieril do Augsburgu, ktorý sa v najvyššej nemeckej súťaži nachádza na 15. mieste a bude mať čo robiť, aby v nej zotrval aj v budúcej sezóne. Mužstvo sa trápi predovšetkým v ofenzíve, keďže najproduktívnejším hráčom je iba trojgólový Niederlechner a v súťaži strelili menej gólov len tri tímy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies