Úradujúceho šampióna Nadala na úvod potrápil Golubev

NETKY.SK • 31 August 2011, 18:10 • 2 min
Úradujúceho šampióna Nadala na úvod potrápil Golubev

Úradujúceho šampióna Nadala na úvod potrápil Golubev

slovakia

left justify in out

img

Španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do 2. kola na grandslamovom turnaji US Open, keď si na úvod poradil s Andrejom Golubevom z Kazachstanu v troch setoch 6:3, 7:6 a 7:5. Obhajca minuloročného prvenstva vo Flushing Meadows síce nestratil ani set, ako však sám priznal, v takmer trojhodinovom súboji s takmer neznámym súperom mal aj šťastie.
      Nadal ako druhý nasadený hráč stratil hneď šesť svojich podaní, čo je v jeho prípade vysoké číslo najmä v porovnaní s jeho vlaňajším vystúpením na US Open, keď mu súperi na ceste za titulom prelomili podanie v siedmich dueloch celkovo iba päťkrát. Golubev mal navyše v druhom sete sedem setbalov, Španiel však v rozhodujúcich momentoch zachoval pokoj a všetky ich odvrátil, čím nepripustil výrazné zdramatizovanie duelu. "Mal som aj kúsok šťastia, že som zvíťazil v troch setoch. Nebolo jednoduché hrať proti tomuto súperovi. Stratil som šesť podaní, podľa mňa však nebola chyba v mojom servise, on jednoducho celý čas skvele returnoval," vzdala svetová dvojka poklonu 98. hráčovi v rebríčku ATP.
      Nadalovi sa v 2. kole postaví do cesty Francúz Nicolas Mahut, ktorý vyradil Kolumbijčana Roberta Faraha, hoci prehrával už 0:2 na sety.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies