Úrad priemyselného vlastníctva povedie Pavol Gregorčok

NETKY.SK • 29 Február 2024, 07:30 • 2 min
Úrad priemyselného vlastníctva povedie Pavol Gregorčok

Do vedenia Úradu priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky (ÚPV SR) nastupuje Pavol Gregorčok. Rozhodla o tom vláda SR na svojom výjazdovom rokovaní v stredu 28. februára 2024 v Michalovciach, ktorá ho menovala za predsedu ÚPV SR.

slovakia

left justify in out

Pavol Gregorčok vyštudoval Právnickú fakultu na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici. Pôsobí ako advokát a od roku 2019 viedol svoju advokátsku kanceláriu.  V minulosti pôsobil aj ako predseda dozornej rady v spoločnosti Zvolenská teplárenská, a. s., či člen dozornej rady spoločnosti Slovenská konsolidačná, a. s.

Úrad priemyselného vlastníctva Slovenskej republiky je ústredným orgánom štátnej správy pre oblasť priemyselného vlastníctva. Vykonáva štátnu správu v oblasti ochrany patentov, úžitkových vzorov, topografií polovodičových výrobkov, dizajnov, ochranných známok, označení pôvodu výrobkov a zemepisných označení.

Vedie ústredný fond patentovej a známkovej dokumentácie, sprístupňuje ho verejnosti a pôsobí ako špecializované stredisko patentových informácií v Slovenskej republike, uvádza www.indprop.gov.sk.

Je gestorom medzinárodných zmlúv na ochranu priemyselného vlastníctva, ktorými je Slovenská republika viazaná. Podporuje rozvoj technickej tvorivosti a ochranu jej výsledkov, vzdelávanie a popularizáciu v oblasti duševného vlastníctva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj: MH SR, ÚPV, Foto: Sídlo úradu v Banskej Bystrici. (Wikipedia)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies