Halák zinkasoval päť gólov, ale má deviate víťazstvo v sezóne. Boston potiahli jeho najlepší hráči

NETKY.SK • 4 Apríl 2021, 10:31 • 2 min
Halák zinkasoval päť gólov, ale má deviate víťazstvo v sezóne. Boston potiahli jeho najlepší hráči

BOSTON - Slovenský brankár Jaroslav Halák si pripísal 23 zákrokov z 28 striel súpera, aj tak dosiahol deviaty triumf v aktuálnej sezóne NHL. Zinkasoval síce päť gólov, ale aj víťazstvo!

slovakia

left justify in out

Halákovi spoluhráči vyrovnali svoje strelecké maximum v súťažnom ročníku a hokejistov Pittsburghu zdolali 7:5. Výrazne sa o to zaslúžil Brad Marchand, ktorý si pripísal hetrik s jednou asistenciou. Útočník David Pastrňák k dvom gólom pridal aj jednu asistenciu, a jeho krajan David Krejčí si zapísal bilanciu 1+1. Boston konečne prelomil streleckú neschopnosť, keďže v predchádzajúcich piatich zápasoch jeho hráči nastrieľali  len 11 gólov.

 

img

"Dnes to bolo o našich najlepších hráčoch. Vždy sa vyskytne v sezóne pár zápasov, keď to výrazne potiahnu tímoví lídri a dnes to boli 'Pasta', 'Marchy', 'Bergy' aj, 'Krech' (David Krejči - pozn.), bol to ich zápas. Ich góly vôbec neboli náhodné alebo šťastné. Boli to všetko špičkové akcie s excelentným zakončením s výnimkou gólu do prázdnej bránky," vyslovil sa tréner Bostonu Bruce Cassidy na webe NHL. "Potrebovali sme dva body v takomto zápase. Do play-off máme už len 20 stretnutí a to nie je veľa. Je načase osvojiť si správne návyky a víťazného ducha. V tomto zápase sme urobili dobrý krok správnym smerom," uviedol David Krejčí.

 

Prečítajte si tiež: Slovan ukázal svoju silu už v úvode play-off, odniesla si to Nitra


Kapitán Bostonu Patrice Bergeron sa pred vyše dvomi tisíckami divákov v TD Garden predviedol jedným gólom, tromi plusovými bodmi a 16 víťaznými buly. Tridsaťpäťročný elitný center dosiahol 898. bod v kariére v základnej časti NHL. Týmto sa vyrovnal Rickovi Middletonovi na štvrtej priečke klubovej histórie v počte získaných bodov. Vo vedení je  Ray Bourque s 1506 bodmi. Pittsburgh viedol 1:0 aj 2:3, ale päť inkasovaných gólov v druhej tretine zastavili Crosbyho a spol. v ťažení. "Dobrá skúsenosť pred play-off pre náš tím. Toto bol iný typ zápasu než tie doposiaľ. Neuspokojili sme sa s vedením, ale naďalej zveľaďovali svoj náskok. Toto sme dnes naozaj zvládli," povedal Brad Marchand po štvrtom hetriku kariéry.

V tabuľke Východnej konferencie NHL je Boston štvrtý o 7 bodov za tretím Pittsburghom a 9 bodov za Washingtonom. Umiestnenie si Halák a spol. získali napriek tomu, že odohrali o štyri, alebo v podstate o tri zápasy menej, pretože týždeň strávili na COVID-listine.
 

Mohlo by vás zaujímať: Koronavírus zasiahol Vancouver, štyri odložené zápasy budú musieť Canucks absolvovať neskôr



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies