UPS chce zvrátiť veto Bruselu na prevzatie holandského konkurenta TNT

NETKY.SK • 6 Apríl 2016, 18:35 • 2 min
UPS chce zvrátiť veto Bruselu na prevzatie holandského konkurenta TNT

BRUSEL - Americká doručovateľská spoločnosť UPS v stredu vyzvala Všeobecný súd EÚ, aby zvrátil rozhodnutie, ktorým Európska komisia pred viac ako troma rokmi zablokovala jej plán na prevzatie holandského konkurenta TNT.

slovakia

left justify in out

Vo vyhlásení, ktoré zverejnil druhý najvyšší súdny tribunál EÚ vo svojom oficiálnom žurnále, označuje firma postup protimonopolných úradov EÚ za evidentne chybný.


Európska komisia zamietla ponuku UPS na prevzatie TNT za 5,2 mld. eur v januári 2013. V tom čase konštatovala, že transakcia by "drasticky obmedzila možnosť výberu poskytovateľov (doručovateľských služieb), čo by pravdepodobne viedlo k zvýšeniu cien". Komisia pri posudzovaní pravdepodobných cenových dopadov koncentrácie urobila "evidentné chyby", pričom sa opierala o slabé právne argumenty, tvrdí UPS.


V januári bruselská komisia bez ďalších podmienok schválila prevzatie TNT americkou firmou FedEx. Komisia uviedla, že zúčastnené firmy nie sú bezprostredne blízkymi konkurentmi a zlúčený subjekt bude na všetkých trhoch čeliť silnej konkurencii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies