Únoscovia po 5 mesiacoch prepustili dvojicu Európanov väznených v Sýrii

NETKY.SK • 9 September 2013, 07:25 • 2 min
Únoscovia po 5 mesiacoch prepustili dvojicu Európanov väznených v Sýrii

RÍM - Sýrski únoscovia cez víkend prepustili talianskeho novinára Domenica Quirica a Belgičana Pierra Piccinina, ktorí v krajine zmietanej občianskou vojnou zmizli začiatkom apríla.

slovakia

left justify in out

O ich návrate do Európy v nedeľu informovala talianska vláda, podľa ktorej mali obaja pricestovať rovnakým lietadlom do Ríma. Šesťdesiatdvaročný Quirico je v Taliansku známy ako skúsený vojnový dopisovateľ a v minulosti pôsobil aj v Líbyi, Sudáne či Mali. Belgičan Piccinin je historik a učiteľ ovládajúci arabčinu, podrobnosti o jeho pobyte v Sýrii však zatiaľ nie sú známe. Quirico píšuci pre turínsky denník La Stampa sa dostal do Sýrie načierno zo susedného Libanonu a začiatkom apríla zmizol na ceste medzi Damaskom a mestom Homs. Taliansko eviduje aj zmiznutie ďalšieho občana v Sýrii, a to jezuitského aktivistu Paola Dall'Oglia, ktorého naposledy videli v meste ar-Rakka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies