Univerzita Komenského sa stala súčasťou právnickej organizácie EPLO

NETKY.SK • 16 Január 2013, 12:52 • 2 min
Univerzita Komenského sa stala súčasťou právnickej organizácie EPLO

Univerzita Komenského sa stala súčasťou právnickej organizácie EPLO - Zaujímavosti Organizácia EPLO vytvára a rozširuje znalosti o verejnom práve. Univerzita Komenského v Bratislave (UK) sa stala súčasťou medzinárodnej neziskovej organizácie EPLO (Europea

slovakia

left justify in out

imgOrganizácia EPLO vytvára a rozširuje znalosti o verejnom práve.

Univerzita Komenského v Bratislave (UK) sa stala súčasťou medzinárodnej neziskovej organizácie EPLO (European Public Law Organisation). Členkou riadiaceho orgánu tejto inštitúcie, Rady riaditeľov EPLO, sa stala prorektorka UK pre legislatívu Mária Patakyová. Jej zástupkyňou v EPLO je riaditeľka Ústavu verejnej politiky a ekonómie Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK Ľudmila Malíková. 

Spolupráca UK s EPLO prebieha už 15 rokov. Začala sa s European Public Law Center, ktoré je predchodcom EPLO. Prínosom členstva UK v EPLO bude zintenzívnenie spolupráce vo forme spoločných konferencií, prednášok či letných škôl. "Osobitne významná je možnosť zvýšenia akademickej a profesionálnej kvalifikácie pracovníkov a študentov cez dohody o vzájomných stážach. Študenti našej univerzity budú mať prioritu zúčastňovať sa na stážach v EPLO," uviedla prorektorka UK Patakyová.

Organizácia EPLO, ktorá sídli v gréckych Aténach, vytvára a rozširuje znalosti o verejnom práve, predovšetkým sa zameriava na porovnávacie, európske verejné právo, právo životného prostredia a šírenie európskych hodnôt prostredníctvom verejného práva do celého sveta. Spoluprácu hodnotí pozitívne aj rektor UK Karol Mičieta. "Poskytuje nám veľmi dobrú platformu na hlbší rozvoj aktivít pre akademickú obec študujúcu alebo skúmajúcu oblasť verejného práva."

EPLO združuje 61 univerzít, inštitúcií a výskumných spoločností z celého sveta.

TASR informácie poskytla Andrea Kučerová z oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies