UniCredit je prvou celoeurópskou bankou, ktorá získala globálny certifikát EDGE za rovnosť a inklúziu

NETKY.SK • 20 December 2023, 10:00 • 2 min
UniCredit je prvou celoeurópskou bankou, ktorá získala globálny certifikát EDGE za rovnosť a inklúziu

BRATISLAVA - UniCredit dosiahla významný míľnik a stala sa prvou celoeurópskou bankou s globálnym certifikátom EDGE pre rovnosť a inklúziu. Tento certifikát získala vďaka intenzívnemu úsiliu v oblasti diverzity a inklúzie bánk na Slovensku, v Maďarsku, Bulharsku, Českej republike, v Rumunsku, Chorvátsku a Srbsku, ktoré získali certifikát EDGE. Pripojili sa tak k už certifikovaným bankám skupiny v Taliansku, Nemecku a Rakúsku, ktoré presadzujú rodovú rovnosť. UniCredit je teraz prvou bankou, ktorá tento certifikát získala v 10 krajinách Európy.

slovakia

left justify in out

Certifikát EDGE je popredným globálnym štandardom pre diverzitu, rovnosť a inklúziu, ktorý sa zameriava na rovnosť na pracovisku v oblasti genderu. Ponúka komplexný rámec na hodnotenie organizácií na celom svete.


Na získanie tohto certifikátu sa UniCredit Bank podrobila prísnemu hodnoteniu, ktoré bolo uskutočnené  treťou stranou. Toto hodnotenie sa týkalo zastúpenia v rámci nástupníctva, rovnosti v odmeňovaní, účinnosti politík a postupov, či inkluzívnosti firemnej kultúry.


Všetky banky UniCredit s certifikátom EDGE sa zaviazali pokračovať v podpore rovnosti a inklúzie na pracovisku, a to prostredníctvom osobitných akčných plánov EDGE. Plány vychádzajú z výsledkov ich certifikačného procesu. Patrí sem napríklad zaručenie zastúpenia žien na strednej, vyššej a vrcholovej úrovni vedenia, vytváranie stálych príležitostí na povýšenie a rovnaké odmeňovanie, podpora mužov pri využívaní platenej otcovskej dovolenky, ktorú banka ponúka a ktorá je dlhšia, než vyžaduje zákon, a ďalšie.

Andrea Orcel, generálny riaditeľ skupiny UniCredit, povedal: „UniCredit je príkladom udržateľnej podnikateľskej praxe v Európe. Som hrdý na to, že sme sa stali prvou bankovou inštitúciou, ktorá získala certifikát EDGE v 10 krajinách, a prvou celoeurópskou bankou s globálnym certifikátom. To, že sme jednotkou v oblasti diverzity, rovnosti a inklúzie, je neoddeliteľnou súčasťou našej kultúry a posilňuje náš záväzok dodržiavať jasný súbor zásad a hodnôt, ktoré sú kľúčovou súčasťou nášho ďalšieho obchodného úspechu. Bohatá diverzita v našom tíme vytvára inkluzívne prostredie potrebné na poskytovanie najlepších riešení vo svojej triede našej rastúcej klientskej základni v celej Európe.“

 

"Diverzita, rovnosť a inklúzia sú neoddeliteľnou súčasťou našich každodenných činností a správania a veríme, že majú skutočný význam. Získanie certifikátu EDGE Assess dokazuje silný záväzok našej banky k rovnosti príležitostí a otvorenej firemnej kultúre pre všetkých našich zamestnancov," dodáva Valentina Stranieri, riaditeľka People and Culture UniCredit Bank Czech Republic & Slovakia.


Aniela Unguresanová, zakladateľka nadácie EDGE Certified Foundation, poznamenala: „Úspech skupiny UniCredit pri získavaní globálneho certifikátu EDGE mení pravidlá podnikania. UniCredit, ktorá v roku 2022 začala s piatimi bankami a teraz pridáva ďalších šesť, čo predstavuje viac než 80 % celkového počtu zamestnancov, preukazuje hlboký záväzok k diverzite, rovnosti a inklúzii ako hnacej sile udržateľného úspechu. Celosvetová certifikácia skupiny svedčí o jej dôvere v EDGE ako dobrovoľný štandard a nezávislú certifikáciu. Tiež predstavuje strategický krok na využitie rôznorodých talentov, ktorý stanovuje nové kritériá pre inkluzívne a spravodlivé pracovisko pre všetkých. Získanie globálneho certifikátu EDGE skupinou UniCredit nie je len milou udalosťou, ale znamená aj to, že UniCredit je priekopníkom budúcnosti podnikania – rozmanitého, spravodlivého, inkluzívneho a výnimočne inovatívneho. Blahoželám!“



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: UniCredit bank, Foto: UniCredit bank
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies